Το Πανεπιστήμιο Duke πιστεύει ότι η σειρά «White Lotus» αποτυγχάνει στα μηνύματά της.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου θα προτιμούσαν να αφαιρεθεί εντελώς η συμπερίληψη του λογότυπου της από τα πλάνα της σειράς.
«Το Πανεπιστήμιο Duke δεν ενέκρινε τη χρήση των σημάτων του στο The White Lotus», μοιράστηκε ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου για την επικοινωνία, το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις Frank Tramble σε δήλωσή του στο NBC News.
«Το Duke εκτιμά την καλλιτεχνική έκφραση και τη δημιουργική αφήγηση ιστοριών, αλλά οι χαρακτήρες που φορούν ρούχα που φέρουν τα ομοσπονδιακά κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα του Duke σε περίοπτη θέση δημιουργούν σύγχυση και υποδηλώνουν λανθασμένα μια έγκριση ή μία σύνδεση, ενώ τίποτα από αυτά υπάρχει».
Συγκεκριμένα, η σχολή με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα -από όπου υποτίθεται ότι κατάγεται η φανταστική οικογένεια Ratliff, την οποία υποδύονται οι ηθοποιοί Parker Posey, Jason Isaac, Patrick, Sam Nivola και Sarah Catherine Hook- θεωρεί ότι η φύση των σκηνών στις οποίες ο πατριάρχης Timothy, αναλογίζεται τα προβλήματά του προκαλεί ανησυχητικές συνδέσεις με τον πανεπιστήμιο και σκέψεις σε ανθρώπους που ίσως αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις.
Ο Timothy Ratliff, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Jason Isaac, είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Duke. Στο επεισόδιο που προβλήθηκε την 23η Μαρτίου, καθώς ο χαρακτήρας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θέματα με το FBI, τον βλέπουμε να σκέφτεται και να φαντάζεται την αυτοκτονία του. Σε μία σκηνή κρατάει ένα όπλο στο κεφάλι του, ενώ φοράει ένα μπλουζάκι του Duke.
Duke University is distancing itself from ‘The White Lotus’ after Jason Isaacs’ character wears a Duke t-shirt while contemplating murder.
The school says it doesn’t want to be associated with the show, as it could create confusion about an endorsement. #TheWhiteLotus pic.twitter.com/rWuEzBnFCV
— What’s Trending (@WhatsTrending) March 27, 2025
«Η σειρά White Lotus όχι μόνο χρησιμοποιεί το εμπορικό μας σήμα χωρίς άδεια, αλλά κατά την άποψή μας το χρησιμοποιεί σε εικόνες που είναι ανησυχητικές, δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας ή το ποιοι είμαστε, και απλά το παρατραβάει», συνέχισε το πανεπιστήμιο. «Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου στις πανεπιστημιουπόλεις. Καθώς οι εικόνες από την εκπομπή μοιράζονται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούμε το εμπορικό μας σήμα για να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια».