Μια αποκαλυπτική ανάρτηση έκανε πριν από λίγες ημέρες η Γιούλικα Σκαφιδά στην οποία περιέγραφε πως πέρασε μία νύχτα στο αυτόφωρο, επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί ένα αγαπημένο της πρόσωπο. Πριν από δύο ημέρες (14/06) η ηθοποιός δημοσίευσε μία φωτογραφία με την ίδια και τη μία της δικηγόρο της Μαριζάννα Κίκιρη, (εκπροσωπείται κι από την κυρία Έλλη Ρούσσου) ν’ ανεβαίνουν τα σκαλιά του δικαστηρίου. «Καμία μόνη. Ποτέ ξανά», έγραψε στη λεζάντα που συνόδεψε τη φωτογραφία η ηθοποιός.
Οι δυο γυναίκες απεικονίζονται πιασμένες χέρι – χέρι, έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν την έκβαση της υπόθεσης. Άλλωστε όπως περιγράφει η κυρία Κίκιρη στο marieclaire.gr η Γιούλικα είναι δυνατή κι έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει τα πάντα, γι’ αυτό άλλωστε δημοσιοποίησε και την υπόθεση.
View this post on Instagram
«Τόσο εγώ όσο και η κυρία Σκαφιδά, ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης την οποία και οι δύο εμπιστευόμαστε.
»Πρόκειται για δυο διαφορετικές υποθέσεις που αφορούν την ίδια αλλά και ένα κοντινό της πρόσωπο. Η δική της υπόθεση βρίσκεται σε πρόωρη κατάσταση, ενώ στη δεύτερη υπήρχε σήμερα μια εξέλιξη κι ένα δικαστήριο, οπότε είμαστε σε αναμονή απόφασης.
Σχετικά με τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθεί κάποιο θύμα κακοποίησης: «Ένα θύμα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει είναι εκείνο της δημοσιοποίησης τής υπόθεσης. Να μη φοβάται, να εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη και να ενεργεί σύμφωνα με το νόμο. Σχετικά με την εξέλιξη των υποθέσεων, ευελπιστούμε να γίνουν καλύτερα τα πράγματα και να προχωράνε λίγο πιο γρήγορα.
»Η Γιούλικα είναι δυνατή και είχε το θάρρος να δημοσιοποιήσει την υπόθεσή της. Έπραξε πολύ σωστά και καλό είναι να πράττουν ανάλογα όλα τα αναγνωρίσιμα άτομα, γιατί παροτρύνουν και άλλο κόσμο που ίσως φοβάται. Δυστυχώς στη χώρα μας επικρατεί ακόμη ο φόβος, κυρίως του στιγματισμού των θυμάτων και βλέποντας ένα δημόσιο πρόσωπο να δημοσιοποιεί την υπόθεσή του, έχουν μπροστά τους ένα διαφορετικό παράδειγμα.»
Έπραξε πολύ σωστά και καλό είναι να πράττουν ανάλογα όλα τα αναγνωρίσιμα άτομα, γιατί παροτρύνουν και άλλο κόσμο που ίσως φοβάται.
Από την πλευρά της η κυρία Έλλη Ρούσσου, δήλωσε: «Απαιτούνται θεσμοί μηχανισμοί, εκπαιδευτικά εργαλεία, κανόνες δεοντολογίας, ώστε να ενθαρρύνονται οι γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά βίας, που έχουν υποστεί. Όταν υπονομεύονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως της αξιοπρέπειας, της ακεραιότητας, της ισότητας, οι υποθέσεις αυτές τραυματίζουν όλη την κοινωνία και αφορούν όλους μας.»