Μια υπόθεση «ανθρώπινης φάρμας καλλιέργειας ωαρίων» ήρθε στην επιφάνεια στη Γεωργία. Περίπου εκατό γυναίκες ήταν αιχμάλωτες εκεί, στις οποίες χορηγούσαν διά της βίας ορμόνες, αφαιρούσαν τα ωάριά τους και τα πωλούσαν στη μαύρη αγορά ώστε να χρησιμοποιηθούν σε θεραπείες υπογονιμότητας.

Μια από αυτές που κατάφερε τελικά να απελευθερωθεί είπε ότι η «φάρμα» ανήκε σε Κινέζους εγκληματίες, που προσέλκυαν γυναίκες με ψεύτικες αγγελίες στο Facebook, όπου τους υπόσχονταν αμοιβές μεταξύ 11.500 και 17.000 ευρώ, με αντάλλαγμα να γίνουν παρένθετες μητέρες για άτεκνα ζευγάρια στη Γεωργία. Έτσι, δεκατρείς Ταϊλανδές ταξίδεψαν, τον Αύγουστο του 2024, στη Γεωργία. Η οργάνωση κάλυψε όχι μόνο τα έξοδα του ταξιδιού τους αλλά και το κόστος έκδοσης των διαβατηρίων τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους.

Η «φάρμα» ανήκε σε Κινέζους εγκληματίες, που προσέλκυαν γυναίκες με ψεύτικες αγγελίες στο Facebook, όπου τους υπόσχονταν αμοιβές μεταξύ 11.500 και 17.000 ευρώ, με αντάλλαγμα να γίνουν παρένθετες μητέρες για άτεκνα ζευγάρια στη Γεωργία.

Ωστόσο, με το που έφτασαν εκεί κατάλαβαν ότι η αγγελία ήταν βιτρίνα για μια παράνομη επιχείρηση, όπου εξαναγκάζονταν κάθε μήνα σε αφαίρεση ωραίων. Όπως είπαν σε μια συνέντευξη Τύπου, τις αντιμετώπιζαν σαν ζώα εκτροφής, μάλιστα δεν τους έδιναν καν κάποια χρηματική αποζημίωση για τα ωάριά τους. Όποτε ζητούσαν από τους απαγωγείς τους να φύγουν, εκείνοι έθεταν ως όρο να τους καταβάλουν 2.000 ευρώ. Τελικά μία από αυτές δέχτηκε να πληρώσει το ποσό, οπότε απελευθερώθηκε και κατέφυγε στο ίδρυμα της Ταϊλάνδης Pavena Hongsakula, που έχει θέσει ως στόχο την προστασία παιδιών και γυναικών.

Το Pavena σε συνεργασία με την Interpol κατάφερε να απελευθερώσει τρεις ακόμα γυναίκες από την Ταϊλάνδη ωστόσο, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα από την Interpol και τις αρχές της Ταϊλάνδης, παραμένει άγνωστο το πόσες ακριβώς βρίσκονται ακόμα σε αιχμαλωσία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below