Υπάρχουν άνθρωποι που μέχρι και σήμερα μετρούν μπάνια, παγωτά και γρανίτες. Τα δύο τελευταία, με περισσότερη κιόλας ζέση φέτος εξαιτίας της πανδημίας που έχει εντατικοποιήσει την επιθυμία μας να το ρίξουμε λίγο έξω, ακόμα κι αν πρόκειται για τις μικρές αυτές απολαύσεις της ζωής. Αυτό φυσικά τους αφορά αν δεν έχουν μπερδευτεί με το αιώνια άλυτο ερώτημα του τι από τα δύο είναι πιο υγιεινό και κυρίως πιο ελαφρύ για το ημερήσιο θερμιδολόγιό τους, καθώς ειδικά τα προϊόντα που είναι συσκευασμένα και όχι χειροποίητα περιέχουν έτσι κι αλλιώς ένα σωρό συστατικά που δεν αφαιρούνται.

Πριν απαντήσουμε σε αυτό, αξίζει να ειπωθεί πως κάθε παγωτό ή γρανίτα είναι σαφέστατα καλύτερο ποιοτικά τουλάχιστον όταν το φτιάχνουμε με τα ίδια μας τα χέρια. Έτσι, οι φανς του παγωτού σορμπέ πρέπει να ξέρουν ότι ελλείψει λιπαρών είναι χαμηλότερο θερμιδικά από ό,τι το κλασσικό παγωτό με γάλα (έως 70 θερμίδες λιγότερες) και το ίδιο ισχύει και για τη γρανίτα. Η δική της περίπτωση βέβαια, υστερεί σε διατροφική αξία, διότι περιέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό χυμού φρούτων, ενώ αντιθέτως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα, που επίσης δε μας ωφελεί. Εκτός… αν τη φτιάξουμε εμείς για να την απαλλάξουμε από όλα εκείνα που την «ενοχοποιούν».

Ο τρόπος είναι απλός και κυρίως πανεύκολος: Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με το υγρό γλυκαντικό με στέβια Slimfix®. Πρόκειται για προϊόν έρευνας και παρασκευής των φαρμακευτικών εργαστηρίων της InterMed που έχει ενισχυθεί με φυσικά συστατικά από το φυτό στέβια ώστε να λειτουργεί ως το τέλειο συστατικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή πρέπει αναγκαστικά να την ελέγχουν λόγω διαβήτη.

Πέρα από τη φυσική του σύνθεση, το Slimfix® διαλύεται εύκολα, δεν αλλοιώνει τη γεύση, ως θερμοανθεκτικό μπορεί να πάρει τη θέση της ζάχαρης σε οποιαδήποτε συνταγή, καθώς αντέχει είτε σε φούρνο είτε σε κατάψυξη και περιέχει μηδενικές θερμίδες και υδατάνθρακες.


Παρακάτω, βρίσκεις τη συνταγή για την τέλεια «αθώα» γρανίτα:

Γρανίτα φράουλα με SlimFix

Υλικά για 11 μερίδες:
750 γρ φράουλες
50 γρ γάλα σκόνη πλήρες
135 γρ νερό
20 γρ slimfix (18,7 ml)

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τις φράουλες στο blender για να γίνουν χυμός
2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό φράουλας, το νερό, το SlimFix και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύουμε έως ότου βράσουν.
3. Αφού βράσει το μίγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
4. Αφού κρυώσει καλά, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τότε το βάζουμε στην κατάψυξη και ανά 3 ώρες ξύνουμε το παγωτό με ένα πιρούνι.

Αναζητήστε το SlimFix της InterMed σε super market και φαρμακεία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below