Για πρώτη φορά ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Οργάνωση Κουζίνας!
Επώνυμοι σεφ και ειδικοί παρουσιάζουν μυστικά και λύσεις για την αποθήκευση και διατήρηση τροφίμων, τη διαχείριση υλικών και την εργονομία της κουζίνας.
Τι θα κάνεις με ντουλάπια σου; Πόσο διατηρείται το κρέας και τα ψάρια; Ξέρεις να αποψύχεις σωστά το φαγητό σου; Μαγειρεύεις με μυρωδικά και μπαχαρικά; Συντήρησέ τα σωστά! Καθάρισε την κουζίνα με υλικά από τα ντουλάπια τροφίμων!
Μαζί, το τραπέζι της Πρωτομαγιάς, τα γλυκά του μήνα και 40 συνταγές που αποθεώνουν τις πρώτες ύλες της εποχής!
- Ο Σωτήρης Ευαγγέλου στρώνει το τραπέζι της Πρωτομαγιάς :
- Δροσερή σαλάτα με φράουλες, κεφτεδάκια με τυροκαυτερή, γεμιστοί κολοκυθανθοί, γεμιστές σαρδέλες στα αμπελόφυλλα και κρέμα λευκής σοκολάτας με φράουλες!
- Η Ντίνα Νικολάου αξιοποιεί τα υλικά της εποχής σε πεντανόστιμες συνταγές :
πατατοσαλάτα με λαδολέμονο μαϊντανού, πένες με πέστο και τσιπς αμπελόφυλλου, μαγιάτικο με σπανάκι και σταφίδες, μαραθόπιτα και γιαουρτόπιτα!
- Ο Νίκος Καραθάνος εμπνέεται από τα τσάγαλα, τα ολόφρεσκα αμύγδαλα,
και μας δίνει μια ξεχωριστή συνταγή!
- Ο Γρηγόρης Χέλμης παίζει με το κρέας και κάνει τα μαγικά του!
- Η Εύα Μονοχάρη στρώνει το καθημερινό τραπέζι με λεμονάτο κοτόπουλο, σνίσελ, κρητικό σφουγγάτο και άλλες νοστιμιές!
Ακόμη, στο νέο τεύχος του Olive, σας προτείνουμε πιάτα υγιεινά με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες, δοκιμάζουμε τα κρασιά του μήνα και βγαίνουμε για φαγητό και ποτό.
Μην το χάσετε!