Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. Το συγκλονιστικό βιβλίο του John Grisham «Η Ιστορία ενός Αθώου»

Η αληθινή ιστορία ενός εντελώς αθώου ανθρώπου που τιμωρήθηκε βάναυσα για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Ένα μπεστ σέλερ βγαλμένο μέσα από τις πραγματικές… αδικίες της δικαιοσύνης.

 

Ο John Grisham είναι διάσημος ως συγγραφέας αστυνομικών και δικαστικών θρίλερ και χάρη σε αυτά έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Παρόλ’ αυτά, η απαράμιλλη δεξιοτεχνία και το συγγραφικό του χάρισμα, επιβεβαιώνονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο ακόμη και όταν καταπιάνεται με τη διήγηση μιας καθ’ όλα αληθινής υπόθεσης. Το βιβλίο «Η ιστορία ενός αθώου» αφορά στον Ρον Γουίλιαμσον, έναν επαγγελματία αθλητή του μπέιζμπολ, ο οποίος όμως καταστρέφεται και ξεπέφτει, λόγω τραυματισμών και καταχρήσεων. Καταλήγει στο περιθώριο της γενέτειράς του, άνεργος και άπορος, περιφερόμενος στα μπαρ της πόλης Άντα της Οκλαχόμα. Το 1982 εντοπίζεται το πτώμα μιας νεαρής σερβιτόρας, της Ντέμπρα Σου Κάρτερ. Πριν από το θάνατό της, η άτυχη κοπέλα είχε υποστεί βιασμό. Με συνοπτικές και εξαιρετικά αμφιλεγόμενες διαδικασίες, στη βάση αδύναμων καταθέσεων από μη αυτόπτες μάρτυρες και μια σειρά από ανύπαρκτα τεκμήρια, το διπλό έγκλημα χρεώνεται στον Ρον και σε έναν φίλο του. Ο John Grisham αναλαμβάνει να αποδώσει, με τον δικό του συναρπαστικό τρόπο, την περιπέτεια του Ρον Γουίλιαμσον πριν και μετά το δικαστήριο, καθώς και σαν θανατοποινίτη εν αναμονή της εκτέλεσής του. «Η ιστορία ενός αθώου» υπενθυμίζει ότι οι χειρότεροι εφιάλτες, όπως αυτός που έτυχε στον Ρον Γουίλιαμσον, μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν πραγματικότητα.

 

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το σπουδαίο μπεστ σέλερ «Η ιστορία ενός αθώου» του John Grisham.

 

Ποιος είναι ο John Grisham

Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο John Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας όμως γρήγορα πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο. Παρότι γνώρισε πολλές φορές την απόρριψη μέχρι να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, A Time to Kill, το 1988, μόλις τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημά του The Firm, το οποίο έγινε μια cult κινηματογραφική ταινία. Τα έργα του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

3. Το Olive Μαϊου, με 80 γιορτινές συνταγές της Λαμπρής

«Γεύσεις Λαμπρής»

 

Αυτή την Κυριακή το Οlive Μαΐου γιορτάζει στο ΘΕΜΑ το Ελληνικό Πάσχα μέσα από 80 συνταγές που ευωδιάζουν άνοιξη!

 

 

Ετοιμάσαμε για εσάς προτάσεις για τα γιορτινά γεύματα, για την πόλη και την εξοχή, με αρνάκι, κατσικάκι και φρέσκα μυρωδικά, μεζέδες πριν σερβιριστεί το φαγητό, σαλάτες και ορεκτικά, αλλά και γλυκά με γάλα και φρέσκα τυριά. Μαζί, το πιο τρυφερό τσουρέκι της ζωής σας, βήμα-βήμα!

Για όσους νηστεύουν, έχουμε και πεντανόστιμες προτάσεις χωρίς λάδι για τη Μεγάλη Εβδομάδα! Ολες με αξεπέραστη γεύση!

Ετοιμαστείτε για το πιο νόστιμο Πάσχα!

 

 

Διαβάστε στο Olive Μαΐου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

 

Πάσχα στην εξοχή

Μαζί με τον σεφ Μάνη Μαϊκαντή ανάβουμε τα κάρβουνα και τους ξυλόφουρνους για να μαγειρέψουμε τις συνταγές της γιορτής, γεμάτες βαθιά, γήινη νοστιμιά. Σερβίρουμε:

 

Σουβλάκια αγκινάρας με καυτερές πιπεριές & dressing εσπεριδοειδών, Αρνί κοντοσούβλι με μπαχαρικά, τυλιγμένο σε μπόλια, Κατσικάκι γεμιστό με σέσκουλα, μυρώνια & ξινομυζήθρα, στον ξυλόφουρνο, Ζυγούρι λεμονάτο με ταλιατέλες, στακοβούτυρο & ντομάτα, στα κάρβουνα, Κοκορετσάκια κοκκινιστάμε μάραθα, στον ξυλόφουρνο.

 

Αναστάσιμη πόλη

Σε φούρνους οικιακούς και σε κατσαρόλες μαγειρεύουμε παρέα με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και στρώνουμε τραπέζι στη βεράντα για την Κυριακή του Πάσχα, με ζουμερό κρέας, πλούσια ορεκτικά, πίτα και μια δροσερή σαλάτα. Σας έχουμε:

 

Τυρναβίτικη μελιτζανόπιτα, Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι & λαχανικά, Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες & μυρωδικά, Ρεθυμνιώτικα γαρδουμάκια αυγολέμονο, Αγκινάρες με κουκιά, μυρωδικά & λεμόνι.

 

Το δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου

Σας ετοιμάσαμε μαγειρίτσα και μαραθάτο, μεζέδες και σαλάτα για το βράδυ της Ανάστασης, με αρώματα ελληνικά και γεύσεις απολύτως ανοιξιάτικες. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μας δίνει τις συνταγές.

 

Κεφτεδάκια από μαυρομάτικα φασόλια, με πάστα ελιάς & μαντζουράνα, Πατατοσαλάτα με φρέσκο αρακά, κουκιά & πέστο μαϊντανού, Πάστα ψητής κόκκινης πιπεριάς με αμύγδαλα, ταχίνι & φέτα, Μαγειρίτσα με μανιτάρια, χορταρικά & σελινόριζα, Κατσικάκι με αγριομάραθο, τσάγαλα & λεμόνι.

 

Μεγάλη Εβδομάδα

H Εύα Μονοχάρη λύνει τον γευστικό γρίφο της νηστείας, με καθημερινές συνταγές χωρίς λάδι και με πρωταγωνιστή το ταχίνι και τα φρέσκα υλικά της εποχής.

 

Νηστίσιμος τραχανάς με ανοιξιάτικα λαχανικά, Φασολάδα με πορτοκάλι & ντομάτα, Λιγκουίνι ολικής άλεσης με πέστο ελιάς & λεμόνι, Χταπόδι με κριθαράκι & κόκκινο πιπέρι και άλλες νηστίσιμες λιχουδιές χωρίς λάδι αλλά με όλη τη γεύση!

 

Περί ορέξεως

Πιάτα με χρώματα και αρώματα της άνοιξης, και φυσικά με τα βραστά πασχαλινά αυγά της Ανάστασης, για να συνοδεύσουν το ψητό της γιορτής, από τον σεφ Γιώργο Δημητρακόπουλο.

 

Αυγόπιτα, Τσιγαριαστές αγκινάρες, Ψητές πιπεριές ξιδάτες, με ανθότυρο & μελάτο αυγό σε χωριάτικο ψωμί, Τζατζίκι κουνουπιδιού & άλλες λιχουδιές!

 

Πίτες αναστάσιμες

Λαχανικά και µυρωδικά παντρεύονται µε φρέσκα τυριά, αυγά και κρέας σε ανοιχτές και σκεπαστές πίτες που δεν λείπουν από κανένα γιορτινό τραπέζι.

 

Πίτα με σέσκουλα, σπανάκι, τσουκνίδες, καυκαλήθρες & μυρώνια, Τυρόπιτα με 4 τυριά, Πλάτσιντα, Αγκιναρόπιτα Τήνου χωρίς φύλλα, Κρεατόπιτα με αρνί πασχαλινό, Τσουκνιδόπιτα με ζύμη πατάτας.

 

Κορφιάτικα τραπεζώματα

Δεν θα σπάσουμε μόνο τα κανάτια φέτος, θα στρώσουμε και κορφιάτικο τραπέζι με τις οδηγίες του Κερκυραίου σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα και τις συνταγές που αγαπούν για αυτές τις ημέρες στο νησί.

 

Αρνάκι παστιτσάδο, Τσιλίχουρδα αυγολέμονο, Γ’ρούνι φούρνου του Όρους, Αρνόπιτα από τ’ Αγύρου, Φουγάτσα με μαγιά μπίρας, Φουγάτσα παραδοσιακή με προζύμι.

 

1 συκωταριά 4 μεζέδες

Μέχρι να γίνει το φαγητό, ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης μας κερνάει τσίπουρο, κρασί, μπίρες και μεζέδες με συκωτάκια και άλλα νόστιμα.

 

Συκώτι & καρδιά με αμύγδαλα & σταφίδες, Αρνίσια έντερα με κολοκυθάκια, Πνευμόνια πικάντικα στην κατσαρόλα, Νεφρά τηγανητά με δεντρολίβανο & μουστάρδα, Κοκορέτσι από την Τουρκία.

 

Brunch εορταστικό

Η απόλαυση ξεκινά από τις 12 και συνεχίζει χαλαρά ως το μεσημέρι, με τρεις ξεχωριστές συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου, που κόβονται sur mesure στα γούστα όσων βαρέθηκαν τα πολυφορεμένα pancakes και τις βάφλες.

 

Κέικ κανέλας, Σκοτσέζικα αυγά, Πίτα-κέικ με γαρίδες & καρύδα.

 

Θρεπτικά; Ναι!

Τα  πιάτα της Nadine Brown είναι χορταστικά αλλά με λίγες θερμίδες, κάποια φουλ σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όλα όμως υψηλής θρεπτικής αξίας.

 

Σούπα με λευκά φασόλια & λαζάνια, Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα,  Veggie σάντουιτς ολικής με λάχανο τουρσί.

 

Γλυκά δοξαστικά

Με πρωταγωνιστές το φρέσκο γάλα και τα τυράκια της άνοιξης, τα πασχαλινά γλυκά της Ελλάδας ευωδιάζουν με όλα τα αρώματα της ελληνικής γης.

 

Γαλατόπιτα Μάνης, Μελόπιτα Μυκόνου, Κουλουράκια σμυρναίικα του Πάσχα, Γαλατόπιτα βλάχικη, Τυροπιτάκια τσιμπητά Τήνου, Γαλα(κ)τομπούρεκο.

 

Το πιο τρυφερό τσουρέκι

Η ερευνήτρια γαστρονομίας και δημιουργός της ιστοσελίδας γαστρονομικής εκπαίδευσης TasteFULL.gr, Βίκυ Κουμάντου, μας δίνει την αξεπέραστη συνταγή της για τα πιο αρωματικά, κορδωτά και «τρυφερά» τσουρέκια.

 

Βελούδο λεμονιού

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει μια δροσερή, βουτυράτη κρέμα λεμονιού -lemon curd αγγλιστί- και απογειώνει μαζί της 3 αγαπημένα του επιδόρπια που την αγαπούν.

 

Τάρτα λεμονιού με φιστίκι Αιγίνης, Trifle με κρέμα λεμονιού & βύσσινο, Αγλυκα ψωμάκια με κρέμα λεμονιού.

 

Ακόμα!
-Συνέντευξη με τον pastry chef Παναγιώτη Πολυχρόνη!

-Τα κρασιά του Πάσχα!

-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

 

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

 

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

 

4. Δέκα (10) χειρουργικές μάσκες εξαιρετικά υψηλής προστασίας της εταιρείας ABS

 

 

 

Τώρα που η χρήση της μάσκας είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, αυτή την Κυριακή το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σας κάνει δώρο, στην έκδοση με τις προσφορές (4,25€), μία συσκευασία με δέκα (10) χειρουργικές μάσκες της εταιρείας ABS, που παράγονται στην Ελλάδα, εξαιρετικά υψηλής προστασίας, σχεδιασμένες, για να προστατεύουν εσάς αλλά και εκείνους για τους οποίους νοιάζεστε.

 

Συγκεκριμένα, στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 25 Απριλίου, στην έκδοση με τις προσφορές (4,25€) θα υπάρχει μία  ασφαλής συσκευασία με δέκα (10) χειρουργικές μάσκες, μιας χρήσης, τύπου IIR, τριών (3) στρώσεων με ικανότητα φιλτραρίσματος βακτηρίων άνω του 99%, εγκεκριμένων από το ΕΟΦ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Αναλυτικά:

 

Ø  Διαθέτουν 3 προστατευτικά στρώματα από μη υφαντό ύφασμα πολυπροπυλενίου (3-layered surgical masks):

·      Το μπλε, εξωτερικό στρώμα (outer layer), που προσφέρει αντιβακτηριδιακή δράση.

·      Το ενδιάμεσο φίλτρο (bacterial filtering efficiency >99%), που παρέχει φιλτράρισμα ακόμα και πολύ μικρών σωματιδίων και σταγονιδίων, που δεν είναι ορατά με το μάτι.

·      Το άσπρο, εσωτερικό στρώμα (inner layer), που απορροφά τους υδρατμούς, που προέρχονται από την αναπνοή.

 

Ø  Διαθέτουν επιρρίνιο έλασμα για τέλεια εφαρμογή, ειδικά μαλακά λάστιχα, που εφαρμόζουν πίσω σπό τα αυτιά και απαλή εσωτερική επένδυση.

 

Ø  Είναι άοσμες και υποαλλεργικές.

 

Ø  Είναι πιστοποιημένες από τον ΕΟΦ και διαθέτουν σήμασνση CE.

 

Ø  Διατίθενται σε ασφαλείς συσκευασίες.

 

Ø  Παράγονται στην Ελλάδα

 

 

5. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

 

και με την έκδοση των 2,00€

 

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

 

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

 

 

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

 

1. Την εφημερίδα.

 

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

 

και με την έκδοση των 2,00€

 

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

 

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

 

 

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.

Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα  περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα  ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below