Tο Marie Claire Power Talk, μια σειρά από ομιλίες και δράσεις που φέρνουν στο επίκεντρο της συζήτησης την ισότητα, την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την αύξηση συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων, κορυφώνεται σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τρίτη και τελευταία μέρα του συνεδρίου μέσα από το marieclaire.gr και το protothema.gr .
Το digital συνέδριο του Marie Claire άνοιξε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου με καλεσμένη την Πρόεδρο του “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη να μιλά για τις νίκες της Ιστορίας αλλά και για τους στόχους του αύριο, για να δώσει τη σκυτάλη σε επιτυχημένες επαγγελματίες που καταρρίπτουν τη στείρα νοοτροπία ότι η τεχνολογία είναι γένους αρσενικού και που εξήγησαν πώς θα ενθαρρύνουμε περισσότερες νέες γυναίκες σε καριέρες STEM. Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στη δεύτερη ημέρα του Marie Claire Power Talk, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ισότητα στις ευκαιρίες για κατάκτηση διοικητικών θέσεων και προσπάθεια για κάλυψη του μισθολογικού χάσματος στην Ελλάδα.
Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, το Marie Claire Power Talk θα ολοκληρωθεί με την τρίτη και τελευταία μέρα συζητώντας για το πώς θα αλλάξουμε το μέλλον της μόδας με τις Angela Missoni και Αναστασία Καίσαρη και για τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, με καλεσμένη την Άννα Διαμαντοπούλου.
Αν η Μόδα όφειλε να εφεύρει ξανά τον εαυτό της μια στο τόσο, οι δονήσεις από την επέλαση του COVID-19 την αναγκάζουν να αλλάξει ρυθμό, να βρει νέα πατήματα, νέα μέσα για να επικοινωνήσει με το πλατύ κοινό, νέους τρόπους για να φέρει κοντά δημιουργούς και κοινό, νέα κανάλια για να παλέψει ενάντια στην εσωστρέφεια και την απομόνωση. Τώρα που όλα έχουν ανατραπεί και αναγκαζόμαστε να ξαναγράψουμε μανιφέστα επικοινωνίας και να βρούμε άλλους τρόπους για να είμαστε παρούσες στα catwalks, η μόδα μπαίνει δυναμικά στο ψηφιακό παιχνίδι. Η μόδα μαθαίνει παρατηρώντας γύρω της και με τη σειρά της διδάσκει: φαντασία, προσαρμοστικότητα, επιβίωση.
Τη συζήτηση γύρω από το μέλλον της μόδας ανοίγει η Angela Missoni, σχεδιάστρια μόδας και διευθύντρια του ιταλικού οίκου Missoni. Η Ιταλίδα σχεδιάστρια συνομιλεί, σε ζωντανή σύνδεση από το Μιλάνο, με την Editor in Chief του Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη.
“Η πανδημία φυσικά έχει αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνουμε. Μπορώ να μιλήσω προσωπικά γιατί έχει αλλάξει τον δικό μου τρόπο.”
“Πάντα το lebel μας συνδεόταν με την πολυτέλεια και την άνεση.”
“Έρχεται μια μέρα που κοιτάς τη ντουλάπα σου και αναρωτιέσαι: τι να κάνω όλα αυτά τα ψηλοτάκουνα;”
“Συνεχίζω να πιστεύω ότι υπάρχει η χαρά του να αγοράζεις ένα καινούργιο κομμάτι Πρέπει να ευχαριστείς τον εαυτό σου με αυτό τον τρόπο.”
“Ως γυναίκες είμαστε πρακτικές και μπορούμε να είμαστε πρακτικές και στη δουλειά. Μπορούμε να σκεφτούμε πολλές οπτικές και σε πολλά επίπεδα τι είναι καλό για ένα φόρεμα. Ίσως είναι αυτή η βιωσιμότητα που φέρνουμε [στο χώρο της μόδας]”
“Η βιωσιμότητα είναι το μέλλον σε όλα.”
“Έπρεπε να μάθω στις κόρες μου ότι πρέπει να παλέψουν, να μην παίρνουν τίποτα ως δεδομένο.”
“Δεν πρέπει να εξαρτάσαι από κανέναν. Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μαθήματα που πήρα κι αυτό που έμαθα στις κόρες μου.”
“Η μητέρα μου και ο πατέρας μου έφτιαχναν ρούχα για το μαγαζί της Βίκυς [της στυλίστριας της Ελληνίδας σοπράνο] και η Μαρία Κάλλας ψώνιζε από εκεί.”
“Αγαπώ τη θάλασσα, το φαγητό, τη φύση. Είμαι γυναίκα των νησιών και αγαπώ την παράδοση. Αγαπώ την ομορφιά και η Ελλάδα είναι όμορφη.”
Η Αngela Missoni γεννήθηκε το 1958 στο Μιλάνο και διοικεί τον οίκο Missoni από το 1997, όταν ανέλαβε την αυτοκρατορία των πλεκτών που της κληροδότησαν οι γονείς της, Ροζίτα και Οτάβιο, και την μεταμόρφωσε σε διεθνή κολοσσό της μόδας δίνοντάς της νέα πνοή και διευρύνοντας τις δραστηριότητες και τις συλλογές της. Έχει τιμηθεί με το Women’s World Award (2009), ενώ έγινε επίτιμη διδάκτωρ στη Σχολή Μόδας στο Academy of Art University του Σαν Φρανσίσκο. Το 2016 το Μουσείο Αrts and Design της απένειμε το ομώνυμο βραβείο. Η Angela Missoni είναι γνωστή και για το φιλανθρωπικό της έργο και τη στήριξη που προσφέρει σε κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Powered by: