Η αντίστροφη μέτρηση για το Marie Claire Power Talk ξεκίνησε. Το digital συνέδριο για την ισότητα θα διεξαχθεί στις 13, 15 και 20 Οκτωβρίου, αναπτύσσοντας έξι θεματικές που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών στην κοινωνία και στον εργασιακό τομέα. Μαζί μας ενώνουν τη φωνή τους Ελληνίδες και διεθνείς προσωπικότητες που με το έργο και τις ιδέες τους αποτελούν διαρκή έμπνευση και δείχνουν το δρόμο για μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στις αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κόσμου.
Σε μια από τις θεματικές του Power Talk η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από τις στοχευμένες ενέργειες και τις αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να ενθαρρύνουμε αποτελεσματικά περισσότερες νέες γυναίκες να ακολουθήσουν καριέρες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στη μετά κορωνοϊού εποχή. Στους εν λόγω τομείς, μόνο το 20% του εργατικού δυναμικού είναι γυναίκες, τη στιγμή που 2 στις 5 μαθήτριες εξετάζουν το ενδεχόμενο να σπουδάσουν σε σχετικό αντικείμενο. Τα υγιή σχολικά πρότυπα και η προώθηση μιας λιγότερο ανδροκρατούμενης κουλτούρας σε εταιρείες και επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της ισχύουσας ανισορροπίας θα βρεθούν επίσης σε πρώτο πλάνο. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Βελίκα Καραβάλτσιου.
Οι ομιλήτριες είναι τέσσερις γυναίκες που έχουν διαγράψει τη δική τους επιτυχημένη πορεία στην παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα:
Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύντρια Google Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπης
Η Πέγκυ Αντωνάκου έχει εργαστεί επί σειρά ετών στους κλάδους της διοίκησης επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας νευραλγικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, εργάστηκε για περίπου μία δεκαετία στην DELL S.A. στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη και από το 2012 έως τον Σεπτέμβριο του 2019 διετέλεσε CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας – η πρώτη γυναίκα και η νεότερη στην ιστορία της εταιρείας στη χώρα μας. Στις αρχές του 2020 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Google στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Πειραιά, ενώ κατέχει MBA από το Πανεπιστήμιο του Michigan.
Δήμητρα Ευαγγέλου, Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΔΠΘ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 1979 ζει στις ΗΠΑ με μικρά ή μεγαλύτερα διαλείμματα στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το 2011 τιμήθηκε από τον Πρόεδρο Barack Obama με το Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers (PECASE), το σημαντικότερο βραβείο που απονέμεται από την αμερικανική κυβέρνηση σε επιστήμονες και επαγγελματίες μηχανικούς στα πρώτα στάδια της ανεξάρτητης ερευνητικής τους σταδιοδρομίας. Το 2016 δημοσίευσε την πρώτη της ποιητική συλλογή «Στο μικρό μου Τραπέζι» από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης. Είναι σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής.
Αλεξία Κυριακοπούλου, Παραγωγός ταινιών εικονικής πραγματικότητας
Η Αλεξία Κυριακοπούλου είναι κάτοχος Μaster στη Διαδραστική Τεχνολογία και Bachelor στον τομέα Μάρκετινγκ Επικοινωνιών και Ψυχολογίας. Έχοντας εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής όπως την FOX Digital Studios και το Netflix, ανέπτυξε ένα πάθος για την αφήγηση μέσω νέων μέσων και τεχνολογιών. Το πρώτο της VR διαδραστικό ντοκιμαντέρ «Normal Day» που σκηνοθέτησε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στο New York University, έλαβε πολλές διακρίσεις σε φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο. Τελειώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε ως creative producer στην εταιρεία Arvore όπου συμμετείχε στην παραγωγή και στην σεναριογραφία της βραβευμένης με Emmy VR ταινίας “The Line”. Τον Οκτώβριο του 2019 δημιούργησε την εταιρεία Wonder Immersive με έδρα την Αθήνα, συστήνοντας τις δυνατότητες των καινοτόμων και διαδραστικών τεχνολογιών στο ελληνικό κοινό.
Μαρίλη Νίκα, μάνατζερ προϊόντων Τεχνητής Νοημοσύνης της Googlee
Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή την ενδιέφερε ο προγραμματισμός. Το 2011 ήταν η πρώτη ελληνίδα που έλαβε την υποτροφία Anita Borg της Google που αφορά γυναίκες στο τομέα της πληροφορικής, δίνοντάς της τη δυνατότητα να εκπονήσει διδακτορική έρευνα στο τμήμα Πληροφορικής του Imperial College London. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, εργάστηκε στην Facebook και ύστερα στην Google στο San Francisco, όπου και βρίσκεται τώρα. Παράλληλα, διδάσκει διοίκηση τεχνικών προϊόντων στο Harvard Business School.
Η Μαρίλη, πέραν της καθημερινής της δουλειάς, ενθαρρύνει με διάφορους τρόπους νέες και νέους που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε κλάδους STEM – έχει δημιουργήσει 3 κοινότητες με 5000 μέλη παγκοσμίως, οι οποίες έχουν στόχο να προβάλλουν, ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν την κοινότητα. Το 2018 αναδείχθηκε “Γυναίκα της Χρονιάς” στα FDM Everywoman in Technology Awards στο Λονδίνο, έναν διαγωνισμό που προβάλλει τις πιο δυναμικές και δραστήριες γυναίκες που δουλεύουν στους κλάδους STEM και το 2015 έλαβε το βραβείο “Influence” από την Πριγκίπισσα Άννα. Επιπλέον, είναι ομιλήτρια σε διεθνείς οργανώσεις (TEDx), και σύμβουλος νέων startups στους τομείς της εκπαίδευσης.
Μαρίτα Κοσμαδάκη, Δερματολόγος, επισκέπτρια λέκτορας δερματολογίας στο Boston University, USAè pending upon approval from Dr. M.Kosmadaki.
H Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Kρήτης και μετά ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική. Έχει δημοσιεύσει πολλά πρωτότυπα ερευνητικά και ανασκοπικά άρθρα σε διεθνή δερματολογικά περιοδικά και έχει γράψει κεφάλαια σε δερματολογικά βιβλία. Έχει κριθεί επισκέπτρια Λέκτορας Δερματολογίας στο Boston University, USA και εργάζεται στην Αθήνα.
Το Power Talk Για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.
Powered by: