Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε στο Marie Claire Δεκεμβρίου και τη Μαργαρίτα Μιχελάκου
Η Δωροθέα όπως έχει αλλάξει χώρες, famously έχει μεταπηδήσει από το μόντελινγκ στις σπουδές μόδας, από εκεί στο σινεμά, λίγο θέατρο, τώρα φωτογραφία (είναι καλή). Αλλά για κάποιους παραμένει sex symbol.
“Aυτό με αποδιοργάνωσε για λίγο. Δεν με πείραζε να είμαι sex symbol, αλλά ήθελα να κάνω τόσα άλλα πράγματα και είχα τον φόβο ότι θα με εμποδίσει αυτή η ταμπέλα. Ένιωθα ότι έπρεπε να βάζω συνέχεια όρια.
Σχεδόν θύμωσα με τους άνδρες. Έκοβα γέφυρες, έκοβα σχέσεις. Δεν χρειαζόταν να θυμώσω με όλους, κάποιους άνδρες με έχουν βοηθήσει πολύ. Αλλά τότε ήταν σαν να έκανα την επανάσταση μου. Ήταν περίπου η ίδια περίοδος με το διαζύγιό μου. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, αν χρειάζομαι πραγματικά κάτι, σε γυναίκα θα απευθυνθώ. Αυτό το ξέραμε πάντα οι γυναίκες μεταξύ μας.
Τώρα με τη δημοσιότητα που έχει πάρει το ζήτημα της σεξιστικής συμπεριφοράς, ίσως καταλάβουν και οι άνδρες. Με συγκινεί η γενναιότητα των γυναικών που βγαίνουν και μιλάνε. Έχω αντιμετωπίσει σεξουαλική παρενόχληση τρεις φορές. Τη μια φορά έχασα τελείως τον ρόλο, την άλλη κόπηγαν οκτώ από τις δέκα σκηνές μου. Ήταν στην αρχή και νόμισα ότι εγώ είχα κάνει κάτι λάθος. Αλλά αυτό το αντιμετώπισα κυρίως στην Ιταλία.
Την πρώτη εβδομάδα που μετακόμισα στη Ρώμη με ρωτούσαν αν πηγαίνω για δείπνο στο παλάτσο Γρατσιόλι. Δεν καταλάβαινα. Μετά άκουσα ότι εκεί γίνονταν τα μπούγκα μπούγκα πάρτυ του Μπερλουσκόνι. Είναι ασθένεια πάντως αυτό. Στην Αμερική έχει ένα σωρό κλινικές που μπορεί να πάει κάποιος να γιατρευτεί.