Ο Virgil Abloh είναι ένας πραγματικός οπαδός της Αναγέννησης. Ο σχεδιαστής της Off-White – ο οποίος είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής του οίκου Louis Vuitton, DJ, σχεδιαστής αυτοκινήτων και επιμελητής τέχνης – μπορεί να προσθέσει τις φιλανθρωπίες στο βιογραφικό του. Πρόσφατα, η προσωπική του μάρκα ανακοίνωσε ότι ο Abloh, σχεδίασε μια ειδική έκδοση της δημοφιλούς τσάντας Jitney 2.8 σε συνεργασία με το κέντρο δημοπρασιών, Christie’s με τίτλο “Bid for the Louvre”, μια δημοπρασία που υποστηρίζει το Μουσείο του Λούβρου και το The Louvre Studio, έναν χώρο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής εκπαίδευσης που πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Jitney 2.8 – μια δομημένη τσάντα με ιδιαίτερη λαβή – έκανε το ντεμπούτο της το 2019. Για τη δημοπρασία, ο Abloh παρουσίασε την ασημένια εκδοχή της. Αφαίρεσε τα kitschy μοτίβα που τη χαρακτηρίζουν και στη θέση τους πρόσθεσε ανάγλυφα σχήματα διαμαντιών και λαμπερές μίνι παγιέτες οι οποίες αντικατοπτρίζουν την εμβληματική γυάλινη πυραμίδα με μεταλλικό σχέδιο που βρίσκεται στην είσοδο του Λούβρου.
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Abloh, εμπνέεται από το φημισμένο ίδρυμα τέχνης του Παρισιού. Τον Δεκέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε τη συλλογή Musée du Louvre x Off-White, μια capsule συλλογή που αποτίει φόρο τιμής στον αναγεννησιακό καλλιτέχνη, Leonardo da Vinci.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Θέλω να συντρίψω αυτούς τους δύο κόσμους που φαίνονται φαινομενικά διαφορετικοί: μόδα και υψηλή τέχνη», είπε ο Abloh τότε. “Είναι ένα κρίσιμο μέρος του συνολικού μου έργου για να αποδείξω ότι κάθε μέρος, ανεξάρτητα από το πόσο αποκλειστικό φαίνεται, είναι προσβάσιμο σε όλους. Ότι [..] η δημιουργικότητα δεν χρειάζεται να συνδέεται με μια μόνο πειθαρχία.”
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Christie’s από την 1η έως τις 15 Δεκεμβρίου. Άλλες περιλαμβάνουν το βραχιόλι Panthère de Cartier, περιήγηση στις φημισμένες στέγες του μουσείου και ιδιωτική “παρατήρηση” και ανάλυση της Mona Lisa του da Vinci. Με το Λούβρο να κλείνει ξανά λόγω του δεύτερου lockdown της Γαλλίας, το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο χάνει πρωτοφανή έσοδα. Δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντική στιγμή για να βοηθήσουμε το Λούβρο να διατηρήσει την τέχνη, προσβάσιμη σε όλες τις μετα-πανδημίες.