Το πρωτότυπο σκίτσο μόδας ενός μπλε φλοράλ φορέματος που φορούσε τακτικά η πριγκίπισσα της Ουαλίας σε επισκέψεις σε νοσοκομεία ή για να συναντήσει παιδιά, από τον σχεδιαστή David Sassoon, εμφανίζεται σε μια νέα έκθεση στο Kensington Palace που εξερευνά τις σχέσεις μεταξύ σχεδιαστών και βασιλικών προσώπων.
Έγινε γνωστό ως το «caring dress» επειδή ήξερε ότι τα παιδιά αγαπούσαν το φωτεινό, λουλουδάτο μοτίβο του.
Παρά το γεγονός ότι το σκίτσο περιελάμβανε κι ένα μεγάλο ασορτί καπέλο, η Diana δεν το φορούσε ποτέ αφου υποστήριζε πως «δεν μπορείς να αγκαλιάσεις ένα παιδί φορώντας καπέλο», εξήγησε η Claudia Acott Williams, επιμελήτρια του Kensington Palace. Φορούσε επίσης συχνά «κοσμήματα επειδή θα έπαιρνε αγκαλιά τα παιδιά κι εκείνα και θα έπαιζαν με αυτά», πρόσθεσε.
Ο Matthew Storey, επιμελητής των Historic Royal Palaces, είπε ότι αυτό «δείχνει πραγματικά πόσο προσεκτικά σκεφτόταν τους ανθρώπους που θα συναντούσε όταν επέλεγε ρούχα για τις πολλές δημόσιες ασχολίες της».
Η κ. Acott Williams πρόσθεσε: «Κατάλαβε πώς αυτό που φορούσε θα μπορούσε να μεταφέρει πραγματικά ζεστασιά … θα μπορούσε να ενισχύσει την ιεραρχία ή να δημιουργήσει περισσότερη οικειότητα. “Αυτό το έντονα χρωματισμένο floral ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην επαγγελματική ντουλάπα της.”
Η Diana είχε φορέσει το φόρεμα, που δημιουργήθηκε από τον Bellville Sassoon, σε μια επίσκεψη σε έναν παιδικό ξενώνα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το 1998, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Λάγος, στη Νιγηρία, το 1990, και στο The Lighthouse Project για τα θύματα του AIDS, στο Λονδίνο, το 1992.
Το σκίτσο παρουσιάζεται στην έκθεση, με τίτλο Royal Style in the Making, παράλληλα με το αρχικό σχέδιο του νυφικού της Diana, καθώς και άλλα φορέματα που φορούσε η αείμνηστη πριγκίπισσα, η βασίλισσα Ελισάβετ, η Βασιλομήτωρ, αλλά και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα.