Μυστήριο τα Χριστούγεννα, μυστήρια κι αυτή η ιστορία. Μα πώς μπορεί να απαγορεύτηκαν οι γιορτές στη στεριά; Και με ποιον τρόπο θα βρει ο Βρασίδας ο αχινός τη μαγεμένη λύση;
Στα «Βυθούγεννα», η ιστορία, αναφέρεται στην απαγόρευση των Χριστουγέννων στη στεριά και στην προσπάθεια των πλασμάτων του βυθού να τα αποκαταστήσουν. “Όταν έγραψα, πριν κάποια χρόνια αυτό το παραμύθι, δεν μπορούσα να φανταστώ πως αυτή η ‘απαγόρευση’ θα συνέβαινε στα αλήθεια. Φυσικά και δεν έχουν απαγορευτεί τα Χριστούγεννα με την έννοια της ιστορίας και φυσικά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η ασφάλειά και η υγεία μας, ωστόσο αποφάσισα να αναδημοσιεύσω φέτος αυτό το παραμύθι, γιατί πιστεύω ακράδαντα πως σε κάθε δυσκολία υπάρχει πάντα ένας φωτεινός δρόμος να ακολουθήσεις, αρκεί να πιστεύεις, να προσφέρεις και να αγαπάς”, σημειώνει ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης. “Μείνετε ασφαλείς, τηρείτε τους κανόνες και καλά Βυθούγεννα σε όλους !”
Η υπόθεση
«Πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν ανάγκη όσο ποτέ από μια σφιχτή αγκαλιά. Τότε ήταν που γεννήθηκε ο Χριστός και τους έμαθε τον τρόπο. Τους μίλησε για την αγάπη και για το πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις τον διπλανό σου χαρούμενο, πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι και να νοιάζεσαι για τους άλλους, και πόσο ευλογημένο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου. Κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο όμορφο και φωτεινό μόνο με μια αγκαλιά. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα κι οι στεριανοί τα γιορτάζουν κάθε χρόνο, στολίζοντας την πόλη και τα σπίτια τους, κι ανταλλάσσοντας δώρα», είπε το τέρας, το οποίο για πρώτη φορά μιλούσε τόσο πολύ.
Μια απολαυστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, γεμάτη μπουρμπουλήθρες! Απόλαυσέ τη στο παρακάτω βίντεο:
Διάβασε ΕΔΩ τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης στο Marie Claire με αφορμή το νέο του βιβλίο “Ελέφαντες με Τιράντες“.