Τη διάγνωσή της με καρκίνο έκανε γνωστή πριν από λίγες ημέρες η διεθνούς φήμης φωτογράφος, Ολυμπία Κρασαγάκη. Για την ακρίβεια με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε τη δυσάρεστη είδηση με τους διαδικτυακούς της φίλους.
Στο κείμενο που συνόδευσε τη φωτογραφία έγραφε:
«Έτσι ξαφνικά , εκεί που δεν τον περιμένεις, εκεί που δεν τον αναζητάς, έρχεται και σου αλλάζει την ψυχοσύνθεση, την ζωή την ίδια. Δεν ξέρεις ποτέ τι εκπλήξεις σου επιφυλάσσει. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτός είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας ή ο καρκίνος. Αποφασίζω λοιπόν, με ψυχραιμία, υπομονή, αισιοδοξία και με ένα χαμόγελο, να αποδεχτώ τον καρκίνο, που τόσο φοβόμαστε να κατονομάσουμε. “Life is fantastic” έλεγε ο David Bowie και εγώ λέω “La Vie est Belle”», έγραψε.
Δείτε την ανάρτησή της:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Λίγες ημέρες μετά την πρώτη ανάρτηση η ίδια γνωστοποίησε πως έκοψε τα μακριά μαλλιά της, πράγμα που – όπως έγραψε- δεν τη στεναχωρεί.
«Στην Αρχαία Ελλάδα η κοπή των μαλλιών ήταν ένδειξη πένθους. Δεν πενθώ για τα μακριά, κυματιστά μαλλιά μου. Η ζωή είναι πολύτιμη και με κοντά μαλλάκια», έγραψε δίπλα από τη φωτογραφία της στην οποία ποζάρει μπροστά στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Πριν λίγο καιρό, η Ολυμπία Κρασαγάκη, είχε κληθεί να φωτογραφήσει μία επίσης, δυνατή γυναίκα, την Ιωάννα Παλιοσπύρο. Σε συνέντευξή της στο Marie Claire είχε πει για αυτή της την εμπειρία:
«Η Ιωάννα έχει αναδειχθεί σε σύμβολο όχι γιατί φοράει αυτή τη μάσκα αλλά για ό,τι κρύβεται πίσω από αυτήν. Όταν τής είπα: “Έχω τέτοια οργή για εκείνη τη γυναίκα [που σου το έκανε] γιατί αν κάποια το έκανε αυτό στην κόρη μου, θα πήγαινα και θα της έκανα ακριβώς το ίδιο” με κοίταξε και μου είπε: “Ολυμπία μου, σε καταλαβαίνω, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι”. Και το έλεγε με τέτοια καλοσύνη, που απάλυνε την οργή μου.
»Όλα τα πορτρέτα μου, είτε ανταποκρίνονται στα συμβατικά πρότυπα ομορφιάς είτε όχι, τα προσεγγίζω με τον ίδιο τρόπο: Δεν βλέπω αν κάποιος, π.χ., έχει ωραίο δέρμα, για μένα είναι πολύ σημαντικό το βλέμμα. Για μένα το πορτρέτο δεν έχει να κάνει τόσο με την ομορφιά όσο με το καλό στοιχείο που υπάρχει μέσα στον καθένα κι αυτό βγαίνει στο βλέμμα του».