Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που ακολουθούν μια συγκεκριμένη τελετουργία το πρωί και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και η ενημέρωση για τις αστρολογικές προβλέψεις. Το ωροσκόπιο έχει γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους και συχνά είναι η δικαιολογία που χρειαζόμαστε για τις ασυνήθιστες εναλλαγές της διάθεσής τους και για κάποια αναπάντεχα ευτράπελα. Τα αποδίδουν στον ανάδρομο Ερμή ή σε μια Πανσέληνο που μπορεί να πραγματοποιείται στην εκάστοτε στιγμή. Ποιος θα μπορούσε όμως να φανταστεί ότι αυτή τη συνήθεια την οφείλουμε σε μια πριγκίπισσα;
Η αρχή του νήματος μας πάει πίσω στα χρόνια της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, τις μικρότερης αδερφής της βασίλισσας Ελισάβετ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η The Washington Post. Ο αστρολόγος R.H. Naylor έγραψε ένα άρθρο με τίτλο “Τι κρύβουν τα άστρα για τη νέα πριγκίπισσα” το οποίο δημοσιεύθηκε στην Sunday Express, τρεις μέρες μετά τα γενέθλιά της -γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1930. Ό,τι είχε προβλέψει βγήκε αληθινό και αμέσως κέρδισε φήμη και έτσι ξεκίνησε η εμμονή των ανθρώπων με το καθημερινό ωροσκόπιο.
“Όλοι ενδιαφέρονται για το μέλλον. Μπορεί να προβλεφθεί από τα άστρα;” έγραψε ο Naylor. Και συνέχισε σημειώνοντας πως “γεγονότα μεγάλης σημασίας για την βασιλική οικογένεια και το έθνος” θα συνέβαιναν στον 7ο χρόνο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.
Όταν η Μαργαρίτα έγινε έξι (σε ηλικία κοντά στην πρόβλεψη), ο βασιλιάς Edward παραιτήθηκε του θρόνου για να παντρευτεί την Αμερικανίδα Wallis Simpson. Αυτό έκανε την πριγκίπισσα Μαργαρίτα τη μικρότερη αδερφή της μελλοντικής βασίλισσας, οπότε το “γεγονότα μεγάλης σημασίας” μπορεί να υποτιμήθηκαν.
Πώς όμως οδηγηθήκαμε από την πριγκίπισσα Μαργαρίτα στα γνωστά μας 12 ζώδια; Χάρη στην επιτυχία του ωροσκοπίου της πριγκίπισσας Μαργαρίτας ο Naylor κέρδισε μια μόνιμη στήλη στην εφημερίδα ενώ προσπαθούσε να απαντήσει και σε 28.000 γράμματα που έφταναν ημερησίως. Ο Craig Brown, ο βιογράφος της πριγκίπισσας, έγραψε για τις επαναστατικές μεθόδους του Naylor στο βιβλίο Ninety-Nine Glimpses of Princess Margaret.
Πρέπει βέβαια να αναφέρουμε ότι το ωροσκόπιο το συναντάμε από την Αρχαία Ελλάδα και την Βαβυλωνία αλλά ο Νaylor το απλοποίησε και έδωσε πρόσβαση στους αναγνώστες της εποχής, κάτι που ήταν επαναστατικό.