Η τρανς κόρη του Elon Musk, Vivian Jenna Wilson, έκανε μια νέα ανάρτηση στο Threads, όπου έγραψε ότι ο πατέρας της είχε επιλέξει το φύλο του μωρού στη διάρκεια της θεραπείας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ότι καθώς, μεγαλώνοντας, η ίδια το απέρριψε, ήταν σαν να «αντιστεκόταν» σε αυτό το προϊόν που είχε αγοραστεί και πληρωθεί.
Όπως έγραψε η 20χρονη: «Το καταγεγραμμένο φύλο μου στη γέννα ήταν μια αγορασμένη και πληρωμένη πολυτέλεια. Με τη θηλυκότητά μου λοιπόν ως παιδί και αργότερα ως τρανς αντιστάθηκα στο προϊόν που είχε πουληθεί. Η προσδοκία της αρρενωπότητάς μου, στην οποία χρειάστηκε να αντιστέκομαι σε όλη τη ζωή μου, ήταν μια χρηματική συναλλαγή. Μια χρηματική συναλλαγή. ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ».
Κάτω από την ανάρτησή της έκανε ένα σχόλιο γράφοντας: «Πώς στο δ***λο αυτό είναι νόμιμο;».
H Vivian έκανε αίτηση για νόμιμη αλλαγή φύλου και ονόματος το 2022 – ζήτησε μάλιστα να πάρει το επώνυμο της μητέρας της, Justine Wilson. Στην αιτιολογία έγραφε όχι μόνο για την έμφυλη ταυτότητά της αλλά και για το γεγονός ότι «πλέον δεν ζω ούτε επιθυμώ καμία σχέση με τον βιολογικό πατέρα μου, με κανέναν τρόπο και με καμία μορφή».
Ο Musk έχει ισχυριστεί, σε συνέντευξή του, ότι «παραπλανήθηκε» για να δώσει τη συγκατάθεσή του στην αλλαγή φύλου της Vivian. «Δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε. Ήταν ο COVID, υπήρχε σύγχυση και μου είπαν ότι ο Xavier [το dead name της Vivian] θα αυτοκτονούσε αν δεν έκανε την αλλαγή. […] Το αποκαλούν “deadnaming” για κάποιο λόγο. Επειδή ο γιος σου έχει πεθάνει. Ο γιος μου Xavier πέθανε – τον σκότωσε ο ιός του woke».
Δείτε την ανάρτηση της Vivian: