Ένα ονειρεμένο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα πέρασε η Arizona Muse, μοντέλο και ιδρύτρια της περιβαλλοντικής οργάνωσης D I R T, μια από τις ομιλήτριες στο 4ο Marie Claire Power Trip. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τα Κύθηρα με τον σύζυγό της, τον ολιστικό θεραπευτή Boniface, και τα όσα έζησαν τα περιγράφει σε μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram αλλά και στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση:
«Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα με τον αγαπημένο, σέξι σύζυγό μου, όπου ζήσαμε την πλούσια ποικιλομορφία της ελληνικής βιώσιμης γεωργίας!
»Βουτιές στα όμορφα, καθαρά νερά της Ελλάδας, scuba diving με αγαπημένους και, το κυριότερο, απολαύσαμε τη διαχρονική αγάπη των φίλων μου.
»Παρά τα ηφαιστειογενή, όξινα εδάφη και τις περιορισμένες πεδινές εκτάσεις, οι Έλληνες αγρότες έχουν το χάρισμα να παράγουν μια μεγάλη ποικιλία ξεχωριστών προϊόντων για τις τοπικές αγορές. Τα ψάρια, δεύτερο προϊόν στην καλλιέργεια μετά το ελαιόλαδο, καταδεικνύουν τους άφθονους θαλάσσιους πόρους της Ελλάδας.
«Παρά τα ηφαιστειογενή, όξινα εδάφη και τις περιορισμένες πεδινές εκτάσεις, οι Έλληνες αγρότες έχουν το χάρισμα να παράγουν μια μεγάλη ποικιλία ξεχωριστών προϊόντων για τις τοπικές αγορές».
»Το βραβευμένο θυμαρίσιο μέλι των Κυθήρων, που έχει τιμηθεί για τη μοναδική γεύση του, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της δέσμευσης της Ελλάδας στη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων. Το θυμάρι αφθονεί στο νησί και αποτελεί βασική τροφή των μελισσών, δίνοντας στο μέλι μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
»Ένα ευχαριστώ στις ελληνικές κοινότητες που διαφυλάσσουν την αγροτική κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές, χρησιμοποιώντας τη βιοδυναμική γεωργία».
Όπως είχε πει η Arizona Muse στο συνέδριο του Marie Claire, ήταν η μητέρα της που της πρότεινε να έρθει σε επαφή με τη βιοδυναμική γεωργία. «Η συμβατική καλλιέργεια χρησιμοποιεί πολλά χημικά, που εξολοθρεύουν τους μικροοργανισμούς που ζουν στο χώμα», σχολίασε το μοντέλο – μικροοργανισμοί που συμβάλλουν στον πλούτο του. Το φτωχό πλέον έδαφος, κατεστραμμένο από τα χημικά, ευνοεί τη μεταφορά της φωτιάς, σε περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς είναι φτωχό και σε υγρασία. Επιπλέον, τα ίδια χημικά καταλήγουν, τελικά, στους ωκεανούς, αλλά και στην ατμόσφαιρα. Η βιοδυναμική καλλιέργεια, καθώς προτείνει ένα μοντέλο απαλλαγμένο από χημικά, εστιάζοντας στη φυσική αναγέννηση του εδάφους, είναι ωφέλιμη σε πολλαπλά επίπεδα.
Δείτε τη νέα ανάρτηση της Arizona Muse:
View this post on Instagram