Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Ισπανίδα ηθοποιός Μαρίσα Παρέδες, η καριέρα της οποίας χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα από τις έξι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε με σκηνοθέτη τον Πέδρο Αλμοδόβαρ. Όπως ανακοίνωσε η Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου: «Ο ισπανικός κινηματογράφος χάνει μία από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του, τη Μαρίσα Παρέδες, που αφήνει πίσω της μια μεγάλη καριέρα, μέσα από την οποία το κοινό τη θαύμασε σε περισσότερες από 75 εμφανίσεις στη μεγάλη οθόνη».

H Παρέδες έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Fundación Jiménez Díaz της Μαδρίτης. Η ηθοποιός επισκέφτηκε το νοσοκομείο το βράδυ καθώς δεν αισθανόταν καλά και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Αλμοδοβάρ δημοσίευσε φωτογραφίες της ηθοποιού, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις ταινίες του «Ψηλά Τακούνια», «Το Μυστικό μου Λουλούδι», «Ολα για τη Μητέρα Μου», «Μίλα Της», «Το Δέρμα που Κατοικώ» και «Αμαρτωλές Καλόγριες».

Η σπουδαία Ισπανίδα ηθοποιός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Η καριέρα της καθορίστηκε από την έντονη παρουσία της στις ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ενώ η υποκριτική της διαδρομή εκτείνεται σε περισσότερες από πέντε δεκαετίες γεμάτες επιτυχίες.

Η Μαρίσα Παρέδες ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία 14 ετών και συμμετείχε σε περισσότερες από 75 ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της,  κατακτώντας το κοινό με τη φυσικότητα και την ευαισθησία της. Η θεατρική της παρουσία ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με τη συμμετοχή της σε πλήθος παραστάσεων στην Ισπανία και στο εξωτερικό. Ήταν μια ηθοποιός που συνδύαζε τη δραματική ένταση με την ανθρώπινη ευθραυστότητα, χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή.

Η προσφορά της στον κινηματογράφο αναγνωρίστηκε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Έχοντας προταθεί δύο φορές για τα εθνικά κινηματογραφικά βραβεία Γκόγια, τιμήθηκε το 2018 με το Τιμητικό Βραβείο Γκόγια για την προσφορά της στον κινηματογράφο. Εκτός από τις ισπανικές παραγωγές, η Παρέδες συμμετείχε και σε διεθνείς ταινίες, όπως το «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ιταλού σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπενίνι και το «Η Ράχη του Διαβόλου» του Μεξικανού Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε πρόεδρος της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αφήνοντας το δικό της αποτύπωμα στον χώρο του πολιτισμού.

με πληροφορίες από protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below