Η αγάπη της Εριέττας Κούρκουλου για τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και την οδήγησε στη δημιουργία ενός καταφυγίου ζώων. Έχει ιδρύσει το «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό, μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την προστασία των ζώων. Η ίδια στα δέκα χρόνια που ασχολείται συστηματικά με την προστασία των ζώων έχει αντιληφθεί ότι η νοοτροπία των Ελλήνων σιγά σιγά αλλάζει, μα υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν να γίνουν.
«Στα δέκα περίπου χρόνια που ασχολούμαι σοβαρά με την προστασία των αδέσποτων έχω δει μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία μας. Ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος, πιο κινητοποιημένος και πιο φιλόζωος απ’ ό,τι ήταν όταν ξεκινήσαμε. Σίγουρα παίζει βασικό ρόλο η παιδεία, αλλά και η ατελείωτη πληροφορία που είναι διαθέσιμη πλέον, χάρη στο Διαδίκτυο και τα social media. Στην επαρχία, όμως, η κατάσταση είναι ακόμα τραγική και οι ζωές πολλών ζώων βασανιστικές. Ελπίζω με τα προγράμματα που τρέχουμε να αλλάξει αυτό και η νέα γενιά να καταφέρει να αποβάλει απαρχαιωμένες νοοτροπίες», είχε δηλώσει σε συνέντεξή της στην Αναστασία Καμβύση και το Marie Claire τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Μάλιστα, η 28χρονη ακτιβίστρια που πολύ πρόσφατα έγινε πρώτη φορά μητέρα, δεν σταματά να προσπαθεί να ενημέρωσει τον κόσμο για τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων, αλλά και της επίδειξης σεβασμού απέναντί τους. Πρόσφατα συμμετείχε στη δράση του Kidot, “Kidot Meets The World”, που περιλαμβάνει συζητήσεις μικρών παιδιών με ενήλικες που ασκούν επιρροή και κάνουν την αλλαγή και τη διαφορά στον τομέα τους.
Στο επεισόδιο που προβάλλεται στο Youtube, η Εριέττα Κούρκουλου απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών, τα οποία όσο πιο πολλά ακούν τόσο περισσότερες ερωτήσεις κάνουν. Μέσα από τη συζήτηση μαθαίνουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος ν’ αγαπάμε τα ζώα, πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε, αλλά και να τα φροντίσουμε, καθώς και πώς η αγάπη μας για εκείνα, κάποιες φορές επηρεάζει όλη τη στάση ζωής και διατροφής μας.
Η τελευταία ερώτηση που κάνουν στην ακτιβίστρια αφορά στο πιο τρελό της όνειρο: «Το πιο τρελό μου όνειρο είναι να μην υπάρχει κανένα αδέσποτο στον δρόμο και να μην υποφέρει κανένα ζώο».