Το αγαπημένο φαγητό της Δωροθέας Μερκούρη είναι μακαρονάδα με αχιβάδες. Η ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μην λατρεύει ένα πιάτο που έχει προέλευση από την Ιταλία που είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε και φυσικά με την οποία έχει ισχυρούς δεσμούς αφού μεγάλο μέρος της οικογένειάς της ζει εκεί. Όσο μένει στην Ελλάδα δεν ξεχνά να τηρεί τις παραδόσεις της γειτονικής χώρας και μέσα σε αυτές είναι και η κουζίνα της.
“Πρέπει να συνεχίσω να κάνω πράγματα που με κάνουν να νιώθω καλά: θα μαγειρέψω. με κάνει να ξεχάσω όλα όσα συμβαίνουν για λίγες ώρες τουλάχιστον και φτιάξαμε κι ένα βίντεο για να δοκιμάσετε κι εσείς. Είναι τόσο εύκολο” αναφέρει η Δωροθέα Μερκούρη για τη μακαρονάδα alle vongole που έφτιαξε έχοντας ως εικονολήπτη την κόρη της, Γαία.
Πρόκειται για μια νηστίσιμη ιταλική μακαρονάδα που είναι δημοφιλής σε όλη την Ιταλία και ειδικά στις πόλεις των ακτών της Αδριατικής. Είναι μια συνταγή πολύ εύκολη και με λίγα υλικά εκτέλεσης. Για να τη δεις πάτα play στο παρακάτω βίντεο.
Υλικά
αχιβάδες (vongole)
ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι
πάπρικα
ντοματίνια
μαϊντανό
σκόρδο
λευκό κρασί
θαλασσινό αλάτι
μακαρόνια