Την πρεμιέρα της παράστασης «Το χελιδόνι», στο θέατρο Μουσούρη, παρακολούθησαν οι Ορφέας Αυγουστίδης και Γεωργία Κρασσά. Το ζευγάρι που διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις, πόζαρε χαμογελαστό στους φωτογράφους.

Τόσο η Γεωργία Κρασσά όσο και ο Ορφέας Αυγουστίδης υιοθέτησαν ένα casual στυλ για την παρουσία τους στο θέατρο, με τη Γεωργία να συνδυάζει ένα denim παντελόνι με ένα top me κουμπιά σε σκούρα μπεζ απόχρωση και ένα μακρύ, μαύρο blazer. Τόνισε το χαμόγελό της με κόκκινο κραγιόν. Ο Ορφέας Αυγουστίδης συνδύασε ένα γκρι παντελόνι με μαύρο πουκάμισο και biker jacket. Αξίζει να σημειώσουμε πως έφτασαν στο θέατρο με μηχανή και φορούσαν και οι δύο τα κράνη τους.

NDP

Λίγα λόγια για το έργο

Η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Δημήτρης Τσικλής συναντιούνται στη σκηνή στο έργο του Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα «Το χελιδόνι». Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar «Pulse» του Ορλάντο, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει έναν ύμνο στην αγάπη και τον θρίαμβο της ζωής απέναντι στο μίσος και τον θάνατο. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη μητέρα ενός από τα θύματα της επίθεσης και τον σύντροφό του, προκαλεί την αναζήτηση των πραγματικών κινήτρων του δράστη και της αληθινής σημασίας της επίθεσης, οδηγώντας σταδιακά τα δυο πρόσωπα του έργου στην αυτογνωσία, την αποδοχή της απώλειας και το μεγαλείο της ένωσης δυο ανθρώπινων ψυχών.

Το κείμενο αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στο μπαρ Pulse, τον Ιούνιο 2016, αλλά και στις τραγωδίες στο Μπατακλάν, στη Νίκαια, στη Βαρκελώνη, χωρίς να μένει στον τρόμο. Μπροστά στην Αμέλια και τον Ραμόν ανοίγονται δυο μονοπάτια: του μίσους και της απομόνωσης και το άλλο του διαλόγου και της κοινής διαδρομής. Θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα τραύματα της ζωής τους ή θα αναγνωρίσουν ο καθένας τον εαυτό του μέσα στον άλλον;

Ο Γκιλιέμ Κλούα θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες και διεισδυτικές φωνές του σύγχρονου καταλανικού θεάτρου και ανήκει σε μια νέα γενιά δημιουργών γεννημένων τη δεκαετία του ’70, οι οποίοι συμβάλλουν με τις δημιουργίες τους, στη μεταμόρφωση του θεατρικού στερεώματος της Βαρκελώνης και ολόκληρης της Ευρώπης.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Γαλέος

Παίζουν: Κατερίνα Διδασκάλου, Δημήτρης Τσίκλης

Παραστάσεις:

  • Τετάρτη – Παρασκευή: 21:00
  • Σάββατο: 18:00 (λαϊκή), 21:00
  • Κυριακή:18:00

Θέατρο Μουσούρη

Πλατεία Καρύτση, Αθήνα

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below