Η Madelaine και η Lilly είναι δίδυμες από το Αμβούργο και γεννήθηκαν πρόωρα κατά 9 εβδομάδες. Οι πιθανότητες για την επιβίωσή τους ήταν μικρές και στην περίπτωση της Madelaine ακόμα μικρότερες, καθώς γεννήθηκε με πρόβλημα στην καρδιά. Μία νοσηλεύτρια είχε την ιδέα να τις βάλει μαζί σε μία θερμοκοιτίδα, μία ιδέα που είχε ως αποτέλεσμα η Lilly να σώσει τη ζωή της αδερφής της. “Μπορεί να μην το θυμάμαι, όμως άπλωσα το χέρι μου και κράτησα το δικό της.. Αμέσως μετά από αυτό καλυτέρεψε”, δηλώνει η ίδια, ενώ η Madelaine συμπληρώνει πως “Είμαι ζωντανή.. λόγω του αγγίγματος της δίδυμης αδερφής μου”.
Θα φανταζόσουν ποτέ πως το ανθρώπινο άγγιγμα μπορεί να εξυψώνει την ευτυχία και την υγεία μας; Κι όμως, οι έρευνες της NIVEA το επιβεβαιώνουν.
Δυο παγκόσμιες έρευνες, που επικεντρώθηκαν στην κατάσταση του ανθρώπινου αγγίγματος στην εποχή πριν τον Covid-19 αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, αποκάλυψαν ένα ανησυχητικό επίπεδο στέρησης του ανθρώπινου αγγίγματος και έντονη αίσθηση μοναξιάς, που τείνουν να γίνουν πιο έντονα από την εν εξελίξει πανδημία.
Κάθε δεύτερο άτομο δηλώνει ότι η απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας το κάνει να νιώθει πιο μόνο από ποτέ. Υπάρχει άμεση σύνδεση ανάμεσα στο αίσθημα μοναξιάς και στην απουσία επαφής με τους άλλους, τόσο σε φυσικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο εξέφρασαν την έντονη επιθυμία να ανακτήσουν όλα αυτά που στερήθηκαν για τόσο μεγάλο διάστημα, αμέσως μόλις αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα.
Η πολυάσχολη καθημερινότητα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η σύγχυση για το ποιο είναι το αποδεκτό επίπεδο φυσικής επαφής μπαίνουν στη μέση, εμποδίζοντας την εκπλήρωση της ανθρώπινης ανάγκης για άμεση επαφή. Αν ο κόσμος είχε πληρέστερη εικόνα για τα προτερήματα του αγγίγματος, τότε το 86% των ανθρώπων θα επεδίωκε περισσότερη επαφή στην καθημερινή του ζωή. Ο Covid-19 έχει υποβαθμίσει τη σημασία του ανθρώπινου αγγίγματος, κάνοντάς ακόμη πιο δύσκολη την εκπλήρωση της επαφής στο βαθμό που τη χρειαζόμαστε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν αποδεχτεί την ανάγκη της κοινωνικής απόστασης και προς το παρόν, έχουν προσαρμόσει ανάλογα και τη συμπεριφορά τους. Η έρευνα δείχνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι άνθρωποι έχουν θυσιάσει τη φυσική επαφή κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συχνά, σαν αποτέλεσμα, υπομένουν τη μοναξιά τους. Οι 2 στους 3 συμμετέχοντες εύχονται να μπορούσαν να λαμβάνουν περισσότερες αγκαλιές. Προς το παρόν, όμως, αυτή η παγκόσμια επιθυμία παραμένει ανεκπλήρωτη.
Σε συνέχεια των παραπάνω ευρημάτων, η NIVEA, που έχει υποστηρίξει για περισσότερα από 100 χρόνια την όμορφη, υγιή επιδερμίδα και τις ανθρώπινες ανάγκες, παρουσιάζει τον νέο σκοπό της, «Φροντίζουμε για την ανθρώπινη επαφή, διατηρούμε το Μαζί».
H πρωτοβουλία #CareForHumanTouch υποστηρίζει τις ενέργειες που προβάλλουν την ανθρώπινη επαφή, με σκοπό να τονίσει την ποιότητα ζωής που θα έχουν τα άτομα που βρίσκονται υπό τον κίνδυνο της μοναξιάς, όπως τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα, τα άτομα με περιορισμένη όραση και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από άνοια. Η εταιρεία δεσμεύεται ακόμα να επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025 σε ενέργειες που θα δίνουν έμφαση στην ανθρώπινη επαφή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας το μήνυμά της σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους.
«Η φροντίδα της επιδερμίδας και η αγάπη για τον άνθρωπο αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της Nivea από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα. Με τη συνεισφορά μας θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Έτσι, θα χρησιμοποιήσουμε την επιρροή και το εύρος της NIVEA για να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε αναφορικά με τη θετική επίδραση που έχει το ανθρώπινο άγγιγμα στην υγεία μας», δηλώνει ο Stefan De Loecker, CEO της Beiersdorf, ενώ ο Ralph Zimmerer, Αντιπρόεδρος Εμπορικού Σήματος & Ανάπτυξης των προϊόντων NIVEA αναφέρει πως: «Η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη της φυσικής επαφής και των πλεονεκτημάτων που έχει για την υγεία είναι καθοριστικής σημασίας. Θα αναλάβουμε αυτό το ρόλο και θα συνεχίσουμε να είμαστε υποστηρικτές του ανθρώπινου αγγίγματος και της συντροφικότητας. Όσο είμαστε υποχρεωμένοι να παραμένουμε σε κοινωνική απόσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οφείλουμε να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε τις κοντινές μας σχέσεις, σαν μια ασπίδα κατά της μοναξιάς. Για τους ανθρώπους του κοντινού μας οικογενειακού περιβάλλοντος, η επαφή είναι επομένως τώρα πιο σημαντική από ποτέ».