Σίγουρα θα συμφωνήσουμε στο γεγονός, ότι δεν υπάρχει πιο απολαυστική και σωστή beauty συνήθεια, από έναν πολύ καλό καθαρισμό της επιδερμίδας, πρωί και βράδυ, ανεξάρτητα από το αν φοράς ή όχι μακιγιάζ. Είναι το πρώτο βήμα φροντίδας της και η βάση της ομορφιάς της. Μέσα από τη διαδικασία του καθαρισμού, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζουν τελείως οι πόροι από το περιττό σμήγμα και τα μαύρα στίγματα, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων να μπορούν εισχωρήσουν βαθύτερα στις επιδερμικές στιβάδες και να έχουν καλύτερη αντιγηραντική και ενυδατική δράση.
Σημαντικός παράγοντας για τον σωστό καθαρισμό του προσώπου είναι η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας (ξηρή, λιπαρή, μικτή). Ωστόσο, συχνά, είτε από βιασύνη είτε από απερισκεψία, επιλέγεις να το κάνεις με λανθασμένες μεθόδους, που περισσότερο βλάπτουν παρά βελτιώνουν την κατάσταση της επιδερμίδας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές…
Πλένεις το πρόσωπο με ζεστό νερό
Το να κάθεσαι με τις ώρες για παράδειγμα κάτω από το ντουζ, βάζοντας το πρόσωπό σου κάτω από το ζεστό νερό, μπορεί να είναι αναζωογονητικό, όμως τόσο η θερμότητα όσο και η πίεση του νερού είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιά στην στην ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το πρόσωπο από την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων χάνονται, ενώ προκαλείται έντονη ερυθρότητα στο δέρμα.
Χρησιμοποιείς αιθέρια έλαια για τον καθαρισμό του προσώπου
Τα αιθέρια έλαια είναι αγαπημένα προϊόντα του beauty κόσμου και αυτό γιατί πρόκειται για φυσικές λύσεις περιποίησης. Όμως, δεν είναι ιδανικά για την περιοχή του προσώπου, καθώς μπορεί να προκαλέσουν και αυτά με τη σειρά τους πολύ έντονο ερεθισμό. Ακόμη, τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι η αιτία για την οποία εμφανίζονται σπυράκια σε κάποια δέρματα.
Χρησιμοποιείς λάδι καρύδας για τον καθαρισμό του προσώπου
Το λάδι καρύδας έχει όντως κάποιες αντιβακτηριακές ιδιότητες, όμως θεωρείται απαγορευτικό για το δέρμα με τάση ακμής. Αυτό το λάδι λειτουργεί λιγότερο σαν «λάδι» στο δέρμα και περισσότερο σαν κερί, δημιουργώντας ένα «πέπλο» το οποίο δεν επιτρέπει στους πόρους του δέρματος να αναπνεύσουν, αντιθέτως τους μπλοκάρει , με αποτέλεσμα να εμφανιστούν σπυράκια αλλά και ξηροδερμία. Σε περίπτωση που το χρησιμοποιείς για το ντεμακιγιάζ, καλό θα ήταν σύμφωνα με τους ειδικούς να το αποφύγεις.