Ο καφές έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, που δεν διαπραγματεύονται την αντικατάστασή του από άλλο ρόφημα. Ωστόσο, αν είστε από εκείνους που δεν τον αγαπούν πολύ ή που προσπαθούν να τον κόψουν ή να τον μειώσουν, σας έχουμε μια εναλλακτική που ταιριάζει τόσο για πρωί όσο και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η βάση της είναι το τζίντζερ.
Πρόκειται για ένα ρόφημα που περιέχει τζίντζερ, μέλι και λεμόνι, ιδανικό για να σας χαλαρώσει, εν αντιθέσει με τον καφέ, που σας φέρνει σε εκγρήγορση. Τα τρια αυτά συστατικά είναι ιδανικά και για να ηρεμούν το στομάχι, ενώ αν τους προσθέσουμε και μια πρέζα πιπέρι καγιέν, μπορούμε να έχουμε ένα πολύ τονωτικό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό και τα αφήνουμε να αναμειχθούν καλά. Αν προσθέσουμε παγάκια, μπορούμε να φτιάξουμε και μια κρύα εναλλακτική του ροφήματος αυτού ή να το συνδυάσουμε με κάποια σόδα για να φτιάξουμε ένα σπιτικό αναψυκτικό.
Αν είστε φανατικός λάτρης του καφέ, αλλά σας αρέσουν και οι πειραματισμοί με γεύσεις, μπορείτε να συνδυάσετε το μείγμα αυτό με τον καφέ σας, ειδικά σε μια απογευματινή στιγμή χαλάρωσης, όπου είμαστε πιο ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και γεύσεις.
Να τονίσουμε επίσης ότι το συγκεκριμένο ρόφημα έχει υψηλή διατροφική αξία καθώς τόσο το τζίντζερ, όσο και η κανέλα και το πιπέρι καγιέν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και ευνοούν ποικιλοτρόπως τον οργανισμό μας.
Πώς να το φτιάξετε
Υλικά για 4 μερίδες
- ¼ φλιτζανιού μέλι
- 1 λεμόνι, τον χυμό του
- 1 κουτ. σούπας ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 3,5 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 1/4 κουτ. γλυκού καγιέν (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια τσαγιέρα ή μια μεγάλη κανάτα (που να μπορεί να δεχτεί ζεστό νερό). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό που έχουμε ζεστάνει στον βραστήρα και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το μέλι. Αφήνουμε για 5 λεπτά για να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σερβίρουμε σε 4 κούπες,.
Τip
Προτού τρίψετε στον τρίφτη τη ρίζα τζίντζερ βεβαιωθείτε ότι την έχετε ξεφλουδίσει λίγο καθώς το εξωτερικό της μπορεί να αναδύει μια πικράδα.
πηγή: olivemagazine.gr