Ως «απλό» σύμφωνα με το λεξικό της Νέας Ελληνικής ορίζεται μεταξύ άλλων το «το μη πολύπλοκο, το ανεπιτήδευτο, το μη έχον περιττά στοιχεία ή χαρακτηριστικά». Το APLÓ Restaurant μόλις άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, πάνω στη χρυσή άμμο και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά της Astir Beach, για να μας συστήσει σε ένα ανεπιτήδευτο γευστικό σύμπαν, όπου οι νοσταλγικές μνήμες των παιδικών μας χρόνων συναντούν τα καλύτερα τοπικά υλικά από κάθε γωνιά της χώρας μας, ώστε να μεταμορφωθούν σε εμπνευσμένα πιάτα που θα μιλήσουν τόσο στον ουρανίσκο όσο και στην ψυχή μας.
Ο ταλαντούχος και καταξιωμένος Executive Chef Στράτος Καλαθάκης και η ομάδα του αναλαμβάνουν τον «δύσκολο» έργο να δημιουργήσουν κάτι που πολλοί έχουν υποσχεθεί αλλά λίγοι έχουν κατορθώσει: μία κουζίνα τόσο αληθινή όσο εκείνη της μαμάς μας και συνάμα τόσο επίκαιρη όσο απαιτείται στο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι. Έτσι στο άκρως καλοκαιρινό σκηνικό του APLÓ, όπου ο κατάλευκος καμβάς χρωματίζεται μόνο από προσεκτικά επιλεγμένα φυσικά υλικά στο χρώμα της άμμου, του καλαμιού, της ψάθας και του ξύλου, ερχόμαστε από το πρωί έως το βράδυ για να απολαύσουμε γεύσεις που πατάνε γερά στο χθες αλλά ατενίζουν με σιγουριά το αύριο. Εδώ «απλό» δεν σημαίνει «απλοϊκό», σημαίνει «αυθεντικό, αληθινό, τίμιο και ανεπιτήδευτο».
Η μέρα στο APLÓ ξεκινά από νωρίς και τελειώνει αργά. Ξεκινά με χαμόγελο και τελειώνει με προσμονή για την επόμενη μέρα. Ξεκινά με θάλασσα και τελειώνει με ένα ποτήρι σωστά παγωμένο κρασί. Το APLÓ δεν είναι ένα ακόμη beach restaurant, είναι μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο ομορφότερο location της Αττικής με οδηγό τη γεύση και πρωταγωνιστή την κορυφαία πρώτη ύλη. Τα πιάτα αφηγούνται μικρές ιστορίες από κάθε γωνιά της χώρας μας και γίνονται το επίκεντρο σε ένα τραπέζι γύρω από το οποίο μαζεύονται οικογένειες, ζευγάρια, φίλοι και παρέες για να περάσουν καλά και να δημιουργήσουν νέες υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις με τα πόδια τους θαμμένα στη ζεστή άμμο και το ηλιοβασίλεμα να γίνεται το ιδανικό φόντο στο τέλος μίας ακόμη μαγικής μέρας.
Τόσο το lunch όσο και το dinner menu του APLÓ μοιράζονται την ίδια βασική αρχή: αληθινές γεύσεις για αληθινούς ανθρώπους. Η εμπειρία ξεκινά πάντα με το ζεστό ακόμη χειροποίητο ψωμί, όπως εκείνο που τρώγαμε παιδιά, για να προχωρήσει σε μία σωστά σχεδιασμένη ποικιλία που ικανοποιεί κάθε απαίτηση, χωρίς να μπερδεύει και να προκαλεί σύγχυση. Οι μεζέδες και οι σαλάτες μπαίνουν «στη μέση» και αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή για τα ολόφρεσκα ωμά, τις εμπνευσμένες συνταγές με ζυμαρικά, αλλά και τα λαχταριστά κυρίως που βασίζονται στα πιο φρέσκα και ποιοτικά υλικά της ελληνικής γης και θάλασσας. Έτσι, η Ψιλοκομμένη Μελιτζάνα στον Ξυλόφουρνο και η Φάβα Σαντορίνης με Παρθένο Κρητικό Ελαιόλαδο, τα Κεφτεδάκια της Μαμάς και οι Γαρίδες σε Φύλλο Κανταΐφι συναντούν τα πιο φρέσκα θαλασσινά Σε Στυλ Ceviche, αλλά και την Παραδοσιακή Αστακομακαρονάδα και το Φιλέτο Λαβράκι Φρικασέ με ελληνικά άγρια χόρτα και μυρωδικά, ενώ το Φιλέτο Black Angus με πουρέ αγκινάρας Τήνου και σάλτσα αστακού και μαυροδάφνης κοντράρεται ευθέως με τα Μπιφτέκια από Ελληνικό Βουβαλίσιο Κρέας με πατάτες Νάξου ή καπνιστό πουρέ καρότου με τραγανό απάκι. Φυσικά ιδιαίτερη θέση κατέχουν και στα δύο μενού οι Vegan επιλογές, όπως τα Linguine Pomodoro με φρέσκα τοματάκια Σαντορίνης ή το Ριζότο άγριων μανιταριών με pecan nuts.
Στον επίλογο συναντούμε γλυκιές προτάσεις με άκρως νοσταλγική διάθεση, όπως η εξαιρετική Σεράνο, μία από τις καλύτερες σε ολόκληρη την Αθήνα, ο παραδοσιακός Μπακλαβάς, το αυθεντικό Εκμέκ Κανταΐφι, αλλά και μία πλούσια ποικιλία σε παγωτά και sorbet με την υπογραφή της Kayak. Φυσικά μία πλήρως ενημερωμένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και εμπνευσμένων cocktails έρχεται να συμπληρώσει το γευστικό παζλ με τον καλύτερο τρόπο, ενώ το πάντα πρόθυμο και πολύ έμπειρο προσωπικό του APLÓ βρίσκεται στη διάθεση μας για να μας βοηθήσει να κάνουμε την πιο ταιριαστή επιλογή.