Το μπλε θα μας θυμίζει πάντα θάλασσα και ουρανό. Θα μας θυμίζει πάντα τα χρώματα της Ελλάδας. Διακοπές, αναμνήσεις και γεύσεις καλοκαιρινές. Ένα ξέγνοιαστο πάρτι με φίλους στην παραλία, μια διασκεδαστική βόλτα στα μπαρ της πόλης, μια χαλαρή βραδιά στη βεράντα, πάντα με ένα κοκτέιλ στο χέρι.
Το Bombay Gin μας εμπνέει και ξεκλειδώνει τη διάθεση μας για δημιουργία. Όποιες κι αν είναι οι αρωματικές και γευστικές μας προτιμήσεις το Bombay Gin είναι τόσο ευέλικτο, που μας δίνει την ευκαιρία να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε χωρίς περιορισμούς. Οι τρεις απολαυστικές προτάσεις που δημιουργεί η Όλγα Χλέτσου, Βar Μanager του 42 Barstronomy Athens, κλείνουν τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα ποτήρι!
Negroni
Το εμβληματικό κοκτέιλ που αποθεώνει την αυθεντική γεύση του τζιν.
Υλικά
30 ml Bombay Sapphire Gin
30 ml Martini Rubino
30 ml Martini Bitter
Για το γαρνίρισμα:
μια φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε μια κανάτα ρίχνουμε όλα τα υλικά και μπόλικο πάγο. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι του μπαρ και μεταφέρουμε το μείγμα, χωρίς τον πάγο, σε ένα χαμηλό ποτήρι. Προσθέτουμε έναν μεγάλο κύβο πάγου, γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Gin & Tonic
Το πιο all time classic κοκτέιλ με τζιν στην καλύτερή του εκδοχή.
Υλικά
50 ml Bombay Sapphire Gin
100 ml tonic, κλασικό ή αρωματισμένο (της αρεσκείας σας), παγωμένο
Για τη γαρνιτούρα:
μία φέτα λάιμ (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι σωλήνα ή balloon ρίχνουμε μπόλικο πάγο και το Bombay Sapphire Gin. Απογεμίζουμε με τόνικ και γαρνίρουμε με το λάιμ.
Gin Spritz
Το απεριτίφ-σύμβολο σε μια ευφάνταστη παραλλαγή.
Υλικά
40 ml Bombay Bramble Gin (Blackberry and Raspberry infusion)
15 ml apricot brandy
10 ml ελαιοσάκχαρο* ή σιρόπι λεμονιού
20 ml Martini Asti
100 ml cherry soda
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι balloon ρίχνουμε μπόλικο πάγο. Προσθέτουμε το Bombay Bramble Gin, το apricot brandy και το ελαιοσάκχαρο (ή σιρόπι λεμονιού). Ρίχνουμε το Martini Asti, απογεμίζουμε με cherry soda και σερβίρουμε.
Tip
*Πώς φτιάχνουμε ελαιοσάκχαρο λεμονιού: Γεμίζουμε ένα μπολ με φλούδες λεμονιών, τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια από τις φλούδες και να δημιουργηθεί ένα συμπυκνωμένο σιρόπι (ελαιοσάκχαρο λεμονιού).