Ένα διαφορετικό ζελέ, χωρίς ζελατίνη, που θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σας επιδόρπια. Τη συνταγή εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr.

Υλικά
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
χυμό από 1 λεμόνι
150γρ. γλυκό του κουταλιού κίτρο ή άλλο εσπεριδοειδές της επιλογής σας
8 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Για το σιρόπι
φλούδες από 3 πορτοκάλια
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 σφηνάκι λιμοντσέλο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Κόβουμε τις φλούδες πορτοκαλιού σε σπιρτόξυλα. Τα βράζουμε μια φορά σε άφθονο νερό και το χύνουμε. Δένουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και ίση ποσότητα νερού. Ρίχνουμε μέσα τα σπιρτόξυλα πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού καλά σουρωμένους και ανακατεύουμε μέσα 7 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ μέχρι να διαλυθεί. Ξεπλένουμε το γλυκό κουταλιού κίτρο από τα σιρόπια του με κρύο νερό και το κόβουμε σε κομματάκια.

Αρχίζουμε να ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τους χυμούς με το κορνφλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει και να γίνεται διάφανος. Τότε ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του κίτρου. Μόλις πήξει για τα καλά αδειάζουμε μέσα το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.

Κρυώνουμε το ζελέ στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον, το ξεφορμάρουμε λούζοντάς το με λίγο ζεστό νερό, τοποθετούμε το ζελέ μας σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below