Για κάποιον που ούτε ψαράς είναι ούτε ζει σε νησί, ίσως τα πράγματα να είναι δύσκολα στο να ξεχωρίσει το πραγματικά φρέσκο ψάρι κι εύκολο να του πασάρουν ότι θέλουν. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, μέρες που είναι και όλοι τρώμε έξω, με μικρές συμβουλές για να έχετε τη θάλασσα στο πιάτο σας χωρίς να… πελαγώνετε.
Πάρε μυρωδιά…
Το ψάρι θα πρέπει να έχει καθαρή, φρέσκια, θαλασσινή μυρωδιά. Είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε. Μυρίζει “ψαρίλα”; Φυσικά δεν εννοούμε τη χαρακτηριστική μυρωδιά του ψαριού..Μακριά!