Αυτή η λεμονάδα με καρπούζι φαίνεται υπέροχη και είναι εξαιρετικά απλή στην παρασκευή της. Είναι ιδανικό δροσιστικό ποτό για ένα παιδικό πάρτι ή για ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα στο σπίτι με φίλους.
Η watermelon lemonade ειναι το πιο in δροσερό ποτό, το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είτε την αφήσετε να παγώσει στο ψυγείο είτε κόψετε το ήδη παγωμένο καρπούζι, η ζαχαρένια του γεύση σε συνδυασμό με τη σπιρτάδα του λεμονιού, προσφέρουν την ιδανική αντίθεση γλυκού – αλμυρού. Διαβάστε παρακάτω πώς θα τη φτιάξετε.
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 μεγάλο καρπούζι (παγωμένο, χωρίς κουκούτσια)
- 250ml χυμό λεμονιού
- 2/3 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κούπες κρύο νερό
- Παγάκια, φέτες λεμονιού, φύλλα δυόσμου (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
Πώς θα τη φτιάξετε:
Κόψτε το καρπούζι σε κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα blender. Προσθέστε τον ψυμό λεμονιού και τη ζάχαρη στο blender. Ανακατέψτε μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να έχετε έναν παχύρευστο χυμό (περίπου 30 δευτερόλεπτα).
Σουρώστε τον χυμό σε μία κανάτα και προσθέστε το κρύο νερό. Ανακατέψτε καλά. Αφήστε στο ψυγείο να παγώσει ή απολαύστε με πάγο και δυόσμο αμέσως. Αν είναι πολύ ξινή η λεμονάδα σας, προσθέστε λίγο νερό ακόμα.