Πεντανόστιμη και εύκολη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό. Την συνταγή εντοπίσαμε στο olivemagazine.gr.

Yλικά
150γρ. φέτα
500γρ. ανθότυρο
200γρ. γραβιέρα
150γρ. μανούρι
4 αβγά
5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
150 ml γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβεις τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτεις τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις με ένα πιρούνι.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφεις ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνεις τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνεις τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνεις προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.

Καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνεις την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.

Χτυπάς το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνεις στην πίτα. Αφήνεις για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μείγμα και ψήνεις στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below