Τα δύο ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι το σεξ και η σοκολάτα, και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά φαγητά, αφού συμβάλλει στην παραγωγή φαινυλαιθυλαμίνης και σεροτονίνης στο σώμα. Και οι δύο αυτές ενώσεις φημίζονται για τη συμβολή τους στην αύξηση της καλής και αισθησιακής διάθεσης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, που τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου, σας παρουσιάζουμε τρεις συνταγές για σοκολατένια γλυκά που θα απογειώσουν τη λίμπιντό σας.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία καθιερώθηκε το 2015, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 465 χρόνων από τότε που η σοκολάτα εισήχθη στην Ευρώπη, από τους Ισπανούς. Μέχρι τότε οι κάτοικοι της Ηπείρου μας, δεν ήξεραν τίποτα για το απολαυστικό αυτό προϊόν, που έμελλε να γίνει με τα χρόνια η αγαπημένη γεύση όλων.
Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά
O συνδυασμός σοκολάτας και ξηρών καρπών θα απογειώσει τη διάθεσή σας.
Τι θα χρειαστείτε:
- 100γρ. μαύρη σοκολάτα
- 25γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 αβοκάντο
- 1 κουταλάκι του τσαγιού (κ.τ.τ) εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.τ.τ τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κ.τ.τ κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.τ.τ τσίλι σε σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.τ.τ μέλι
- 1 κ.τ.τ έλαιο καρύδας
- 4 κουταλιές της σούπας καρύδια ή αμύγδαλα (τριμμένα)
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένες φράουλες (παγωμένες)
Πώς θα τα φτιάξετε:
Λιώσε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα και όταν είναι έτοιμη ανακάτεψε με την γάλακτος. Άφησε για λίγο στην άκρη, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ καθάρισε το αβοκάντο και λιώστε στο μπλέντερ. Πρόσθεσε το μέλι, τα μπαχαρικά και τη σοκολάτα. Βάλε, επίσης, δύο κουταλιές της σούπας από τους ξηρούς καρπούς της επιλογής σου. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα να σταθεί. Όταν είναι έτοιμο, με ένα κουταλάκι πάρτε το υλικό και φτιάξτε μικρά μπαλάκια στα χέρια σου. Στο μπλέντερ ανακατέψτε τις φράουλες με τα υπόλοιπα καρύδια (ή αμύγδαλα) και απλώστε τα σε ένα πιάτο. Κυλήστε κάθε μπαλάκι που φτιάξατε πάνω από το τριμμένο μείγμα και τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθούν. Μπορείτε να τα κρατήσετε εκεί μέχρι τρεις ημέρες.
Lava cake με μαύρη σοκολάτα
Η ζεστή σοκολάτα που θα ρέει στο πιάτο, μαζί με τη σαντιγί και το παγωτό, μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας πολύ ρομαντικής ατμόσφαιρας.
Τι θα χρειαστείτε:
- 170 γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 της κούπας ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 της κούπας αλεύρι
- σαντιγί ή παγωτό (προαιρετικά)
Πώς θα το φτιάξετε:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μερί και σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά. Σταδιακά προσθέστε σε αυτά λίγη σοκολάτα. Προσπαθήστε να μην τη ρίξετε όλη, για να μην κόψουν. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα αυγά στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατέψτε γρήγορα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε κεραμικές φόρμες για ατομικά κέικ, τις οποίες έχετε βουτυρώσει και ψήστε για 10 λεπτά. Το κεντρικό σημείο των κέικ πρέπει να είναι μαλακό και οι άκρες περισσότερο ψημένες. Όταν είναι έτοιμα αναποδογυρίστε τα κέικ σε πιάτα και ξεφορμάρετε. Σερβίρετέ τα ζεστά με σαντιγί ή παγωτό για γαρνιτούρα.
Πουτίγκα σοκολάτας
Καμιά φορά το πιο απλό είναι και το πιο αποτελεσματικό. Δοκιμάστε να συνοδεύσετε αυτή την πουτίγκα με φράουλες και σαμπανιζέ κρασί, για ένα απολαυστικό βράδυ με τον σύντροφό σας.
Τι θα χρειαστείτε:
- 1/4 της κούπας ζάχαρη
- 3 κουταλιές corn flour
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 2 κούπες γάλα
- 3 αυγά
- 200γρ. κουβερτούρα
- 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- Σαντιγί και φράουλες (προαιρετικά)
Πώς θα τη φτιάξετε:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το corn flour και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και μεταφέρετέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράδη. Μειώστε την ένταση της φωτιάς και συνεχίστε το βράσιμο για δύο λεπτά. Απομακρύνετε από το μάτι και σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά. Ανακατέψτε λίγο από το μείγμα με το γάλα, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και αναμείξτε έπειτα τα δύο μείγματα. Βράστε ανακατεύοντας για δύο λεπτά χωρίς να σταματήσετε. Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε τη βανίλια και αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου (ανά διαστήματα ανακατέψτε το μείγμα για να μην κοκαλώσει).
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρετε με σαντιγί και φράουλες ή φρούτα της αρεσκείας σας.