Όλοι λατρεύουν το τιραμισού, λιγότεροι επιχειρούν να το φτιάξουν οι ίδιοι στο σπίτι. Ωστόσο μια συνταγή που μοιράζεται η Δωροθέα Μερκούρη στο λογαριασμό της στο Instagram δελεάζει ακόμα και τους αρχάριους, και τεμπέληδες, της ζαχαροπλαστικής να τη δοκιμάσουν. Αρκεί βέβαια να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε για την επιτυχία της, δεδομένου μάλιστα ότι η όμορφη ηθοποιός έχει καταγωγή από την πατρίδα του τιραμισού, την Ιταλία.
Τι θα χρειαστείτε;
4 αυγά ελευθέρας βοσκής – ιδανικά, ολόφρεσκα
¼ φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. εσπρέσο παρασκευασμένο σε καφετιέρα Moka
350 γρ. τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)
16 μπισκότα σαβαγιάρ
2 κ.σ. κακάο
Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες μπράντι.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.