Το τσουρέκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πασχαλινά εδέσματα. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση του ή βαρεθήκαμε να τρώμε διαρκώς απλώς φέτες από τσουρέκι;
Διαβάστε παρακάτω τρεις εύκολες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε με το τσουρέκι που σας περίσσεψε από το Πάσχα.
Τραγανά μπισκότα από τσουρέκι
Τι θα χρειαστείτε:
- 1 τσουρέκι
- σοκολάτα κουβερτούρα, κλασική, γάλακτος και λευκή
- ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- χρωματιστές τρούφες για διακόσμηση
Πώς θα τα φτιάξετε:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150ο. Κόψτε το τσουρέκι σας σε φέτες, όχι πολύ χοντρές, αλλά ούτε και πάρα πολύ λεπτές. Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε σε αυτό τις φέτες του τσουρεκιού. Ψήστε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά. Γυρίστε τις φέτες και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Σβήστε στον φούρνο και αφήνοντας την πόρτα λίγο ανοιχτή, αφήστε τα παξιμάδια για 20 λεπτά μέσα, ώστε να στεγνώσουν.
Για τη διακόσμηση, λιώστε τις κουβερτούρες και βουτήξτε μέσα τα παξιμάδια, αφήνοντας περιθώρια για να μπορείτε να τα πιάνετε. Γαρνίρετε με τις τρούφες και αφήστε στην άκρη να σταθεροποιηθούν. Απολαύστε.
French Toast με τσουρέκι
Τι θα χρειαστείτε:
- 4-6 φέτες τσουρέκι, πάχους 1 ίντσας η καθεμία
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 30 ml γάλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- φρέσκα φρούτα
- μέλι, αν το προτιμάτε
Πώς θα το φτιάξετε:
Ανακατέψτε καλά την κανέλα με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Αφήστε το στην άκρη. Σε ένα ρηχό μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέστε το μείγμα κανέλας/ζάχαρης και χτυπήστε ξανά με το σύρμα.
Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε τηγάνισε μέτρια φωτιά. Βυθίστε τις φέτες από το τσουρέκι στο μείγμα αυγών. Τοποθετήστε τις με το αυγό στο τηγάνι και ψήστε τα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες. Συνοδεύστε με μέλι και μερικά φρέσκα φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
Sandwich με τσουρέκι και σοκολάτα
Τι θα χρειαστείτε:
- Φέτες από τσουρέκι
- Σοκολάτα
- 2 Αυγά, χτυπημένα
- ζάχαρη κρυσταλλική
Πώς θα το φτιάξετε:
Βάζετε τις φέτες από τσουρέκι για λίγο στο ψυγείο, σκεπασμένες να παγώσουν. Τις βγάζετε και τις περνάτε με τον πλάστη ώστε να γίνουν λεπτές. Τυλίγετε σε ρολό δύο κομμάτια από τη σοκολάτα και με μία τσιμπίδα το περνάτε από τα αυγά. Σε ένα τηγάνι που έχετε ζεστάνει λάδι βουτάτε το ρολό και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει. Αφού είναι έτοιμο, τοποθετείτε σε χαρτί, για να απορροφήσει το λάδι και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.