Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνουμε brunch ή πρωινό στο σπίτι με την οικογένεια ή τους φίλους μας. Όταν, μάλιστα, το έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας η ευχαρίστηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.
Και όταν αναφερόμαστε σε brunch, φυσικά, εννοούμε βάφλες. Αν νομίζετε πως το να τις φτιάξετε είναι δύσκολο, ξανασκεφτείτε το και διαβάστε την παρακάτω συνταγή. Θα χρειαστείτε μόλις 5 λεπτά για να τις φτιάξετε και πολύ λιγότερα για να τις καταναλώσετε. Ιδανικό θα ήταν να έχετε βαφλιέρα για το ψήσιμο, αλλά αν η τοστιέρα σας είναι αντικολλητική έχει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.
Υλικά για τις βάφλες
- ½ της κούπας προζύμι
- 1 κούπα γάλα (και λίγο ακόμα αν χρειαστεί για να αραιώσετε τη ζύμη)
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του τσαγιού baking powder
- ½ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
Για το γαρνιρισμα
- ¼ της κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλα
- Κομμένα φρούτα, μέλι, πραλίνα φουντουκιού, ξηροί καρποί, ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και ό, τι άλλο επιθυμείτε.
Πώς θα τις φτιάξετε:
Προσθέστε στο προζύμι δύο κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο, το αυγό – ξεχωριστά τον κρόκο από το ασπράδι. Ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε sτο μείγμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking και το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αν το μείγμα σας είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα για να γίνει όπως το θέλετε.
Λαδώστε ελαφρά τη βαφλιέρα σας και απλώστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα. Ψήστε για 5 λεπτά.
Σε ένα πιάτο ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα. Όταν η βάφλα σας είναι έτοιμη και πριν τη σερβίρετε περάστε τη από το μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Γαρνίρετε όπως επιθυμείτε και απολαύστε. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.