Έχεις φάει πολλά γλυκά μέσα σε αυτές τις γιορτές, τόσα που δεν θυμάσαι ποια πόσα ήταν τα μελομακάρονα και πόσοι οι κουραμπιέδες. Μπορεί όμως να είσαι τύπος του γλυκού και να θες απλά να κάνεις ένα twist με την παρακάτω συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Αναποδογυριστή μηλόπιτα, αφράτη, γεμάτη με μήλα και θεϊκή με καραμέλα.
Υλικά Συνταγής
Για το κέικ μήλου
200 γραµ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
5 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
2 μήλα κομμένα σε καρέ
2-3 κ.σ κονιάκ
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
Για το ταψί
100 γραμ. βούτυρο μαλακό
100 γραμ. καστανή ζάχαρη (ή κρυσταλλική)
3 μήλα ανάμεικτα (πράσινα και κόκκινα)
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
λιγο βούτυρο για το άλειμμα
Για την εκτέλεση πάτα play στο βίντεο!