Η Gigi Hadid δεν κρύβει ποτέ την αγάπη της για το καλό φαγητό και ιδιαίτερα για πιάτα, όπως το σούσι, τα μπέργκερς και η πίτσα, όμως από ότι φαίνεται της αρέσει να μπαίνει και η ίδια στην κουζίνα και να δημιουργεί. Την περίοδο της καραντίνας, το διάσημο μοντέλο που περιμένει το πρώτο της παιδί με τον Zayn Malik, δημοσίευσε ένα step-by-step tutorial στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου παρουσίασε την αγαπημένη της συνταγή για spicy pasta, με μυστικό συστατικό τη βότκα.
Τα υλικά της συνταγής – για δύο άτομα
¼ της κούπας ελαιόλαδο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου κομμένη σε μικρά κομμάτια
¼ εσαλότ ψιλοκομμένο
¼ της κούπας πελτέ ντομάτας
½ της κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βότκα
1 κουταλάκι του τσαγιού νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς
250 γραμμ. ζυμαρικά κοχύλια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
¼ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση για τη spicy σάλτσα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρεις αρχικά το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας μέχρι να καραμελώσει. Ρίξε έπειτα, την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τη βότκα και ανακάτεψε. Περίμενε μέχρι να μαγειρευτούν όλα αυτά τα υλικά μαζί και να εξατμιστεί η βότκα. Ρίξε στο σκεύος τις νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς, το αλάτι και το πιπέρι.
Εκτέλεση για την pasta:
Βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άλλη κατσαρόλα για τον χρόνο που αναφέρεται επάνω στη συσκευασία τους. Πριν τα σουρώσεις, κράτησε ¼ από το νερό τους. Στη συνέχεια, βάλε τα κοχύλια στην κατσαρόλα με τη spicy σάλτσα, ρίξε το νερό που έχεις κρατήσει, πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε πολύ καλά έχοντας την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα και διόρθωσε τη γεύση με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Σέρβιρε την pasta βάζοντας έξτρα ποσότητα τριμμένης παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.