Επιδόρπιο με χαμηλές θερμίδες χωρίς λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνη Α χάρη στο πεπόνι. Εντοπίσαμε τη συνταγή στο olivemagine.gr.
Υλικά
Για τη σούπα
1 πεπόνι, σε κύβους
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
10-15 φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι χυμό ανανά
Για το γλυκό ντοματάκι
800γρ. ντοματάκια βελανίδια
250γρ. ζάχαρη
150ml νερό
100ml χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
1 λοβό βανίλιας
χυμό από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
παγωτό γιαούρτι
κορυφές βασιλικού
Εκτέλεση
Για τη σούπα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο περισσότερο χυμό ανανά για πιο ρευστό αποτέλεσμα.
Για το γλυκό ντοματακι: Πλένουμε τα ντοματίνια, τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα. Τα βάζουμε σε νερό με πάγο. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Χαράζουμε τη βανίλια στη μέση και με ένα μαχαίρι βγάζουμε τους σπόρους και τα κρατάμε στην άκρη και τα δύο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, την κανέλα, το χυμό λεμόνι και το λοβό βανίλιας μαζί με τους σπόρους. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Κλείνουμε την κατσαρόλα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα ντοματάκια στο σιρόπι όλο το βράδυ.
Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, βάζουμε από μια δυο μπάλες παγωτό γιαούρτι στη μέση, από πάνω βάζουμε γλυκό ντοματάκι, σκορπάμε λίγες κορυφές βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.