Τα σορμπέ είναι από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσουμε τα φρούτα εποχής. Ας φτιάξουμε λοιπόν δροσερό σορμπέ ροδάκινου!
Υλικά
- 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο
Πώς θα το φτιάξετε
Βήμα 1
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 3
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.
πηγή: olivemagazine.gr