Τι θα συμβεί αν το αγαπημένο σας banana bread συναντήσει τη σοκολάτα; Ένα υπέροχο κέικ που μπορείτε να καταναλώσετε είτε ως πρωινό είτε ως σνακ στη διάρκεια της ημέρας και είναι έτοιμο σε μία μόλις ώρα.
Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και πείτε μας, αν άξιζε ή όχι. Σίγουρα, θα την ξαναδοκιμάσετε.
Τι θα χρειαστείτε
- 3 με 4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 1 κούπα αλεύρι
- ½ κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι
- ¼ της κούπας βούτυρο λιωμένο
- ¼ της κούπας λάδι
- ¾ της κούπας καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 ½ κουταλάκι του τσαγιού βανίλια
- 1 κούπα σταγόνες κουβερτούρα
Πώς θα το φτιάξετε:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο και το baking. Σε ένα άλλο δοχείο τις λιωμένες μπανάνες, το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια και ¾ από την κούπα με τις σταγόνες σοκολάτας.
Μεταφέρετε τα στεγνά υλικά στο δοχείο με τα υγρά και ανανατέψτε καλά. Τοποθετήστε το μείγμα στη φόρμα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και προσθέστε από πάνω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο στον αέρα για μία ώρα ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το ψωμί σας (προσέξτε να μην ψηθεί παραπάνω, διότι θα στεγνώσει). Αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.