Η Julia Turshen θα μπορούσε να θεωρείται γέννημα της εποχής της. Αμερικανοεβραία, με εργασιομανείς γονείς, άρχισε να μαγειρεύει στα 13, έγραψε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές στα 30, έγινε η νέα αγαπημένη με σειρά άρθρων και τηλεοπτικών εμφανίσεων και σήμερα ζει με τη σύζυγο της σε μια φάρμα.
Είναι, όμως, κάτι περισσότερο από αυτό: πιστεύει ότι το φαγητό έχει ηθική, ότι δεν μπορεί να πετά κανείς τίποτα όταν μαστίζει η πείνα και ότι αυτό που μαγειρεύουμε δείχνει αυτό που είμαστε.
Και μετά από σειρά μπεστ σέλλερ, επιστρέφει με έναν ακόμα οδηγό, το «Simply Julia», που κυκλοφόρησε στις 2 Μαρτίου, με 110 βασικές συνταγές για υγιεινά, εύκολα και καθημερινά πιάτα. Στην ίδια λογική ανήκει και το smoothie «κέικ καρότου» –το γνωστό και αγαπημένο των Αμερικανών carrot cake- που αντί να τρώγεται πίνεται!
Ιδανικό για πρωινό, έχει τη γεύση γλυκού αλλά με λιγότερη ζάχαρη και είναι φουλ στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες, συνδυάζοντας καρότα, ανανά και ένα μείγμα μπαχαρικών, που θυμίζουν το κλασικό «κέικ καρότου».
Μπορείς, μάλιστα, να χρησιμοποιήσεις έτοιμο -κομμένο- ανανά, που πλέον βρίσκουμε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, για να μην τον κόβεις. Ας δούμε, λοιπόν, τη συνταγή…
Υλικά για 1 άτομο
1 φλιτζάνι ανανά, σε κομμάτια
1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
1 φλιτζάνι γάλα (αγελαδινό, βρώμης ή αμυγδάλου, ό,τι επιθυμείτε!)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απλό μείγμα σαν πουρέ. Αδειάζουμε στο ποτήρι και απολαμβάνουμε αμέσως!
Από την Τατιάνα Οικονομίδου. Πηγή: olivemagazine.gr