Αν σας έλεγε κάποιος ότι θα λαχταράτε να τρώτε μπρόκολο στον φούρνο, σίγουρα θα τον κοροϊδεύατε. Κι όμως, μία συνταγή που έχει κατακλύσει το Tik Tok υπόσχεται πως θα κάνει το μπρόκολο τον αγαπημένο σας… μεζέ.
Όχι δεν θα χρειαστείτε κρέμες γάλακτος, πολλά τυριά και καρυκεύματα. Το μόνο που απαιτεί η συνταγή είναι τους ανθούς από το μπρόκολο, ένα ταψί, ένα ποτήρι και λίγο τυρί που λιώνει.
Υπάρχουν μερικοί βασικοί παράγοντες που κάνουν το λιωμένο μπρόκολο τόσο τραγανό και νόστιμο. Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι τα μικρά κομμάτια του όταν πατηθούν, λιώνουν και έρχονται σε επαφή με το ταψί και τη λαδόκολλα με αποτέλεσμα να καραμελώνουν. Παράλληλα, η περισσότερη υγρασία χάνεται στο ψήσιμο και αντί να μαλακώνει το μπρόκολο γίνεται πιο τραγανό.
Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Smashed broccoli και ανακαλύψτε έναν νέο τρόπο να καταναλώνετε ένα άκρως θρεπτικό λαχανικό.
Τι θα χρειαστείτε
- 1 μπρόκολο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα της αρεσκείας σας
- 2-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξετε
Πλύνετε και κόψτε το μπρόκολο. Κρατήστε τα κοτσάνια κοντά. Τοποθετήστε τα μπουκετάκια σε ένα ταψί. Ψήστε το μπρόκολο σε φούρνο 180ο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Ενώ το μπρόκολο είναι στο φούρνο, αναμείξτε το ελαιόλαδο με το λιωμένο σκόρδο και οποιοδήποτε μείγμα καρυκευμάτων ή μπαχαρικών της επιλογής σας.
Αφαιρέστε το μπρόκολο από το φούρνο και χρησιμοποιήστε τον πάτο ενός ποτηριού για να λιώσετε κάθε ανθό.
Αλείψτε το μπρόκολο με το μείγμα ελαιολάδου και πασπαλίστε το με τριμμένη παρμεζάνα.
Τοποθετήστε το μπρόκολο ξανά στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Μόλις το τυρί γίνει όσο τραγανό θέλετε, μεταφέρετε το μπρόκολο σε ένα πιάτο και απολαύστε το! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με την αγαπημένη σας σως, μαγιονέζα, κέτσαπ ή να το απολαύσετε σκέτο.