Κάθε χρόνο μετά το Πάσχα περισσευούν κόκκινα αυγά και αναζητούμε συνταγές που θα τα αξιοποιήσουμε. Μία λύση είναι οι σαλάτες και η Ντίνα Νικολάου μας δίνει μια πρόταση.

Υλικά

500-700γρ. σπανάκι (τα τρυφερά φύλλα), πλυμένα, στραγγισμένα, σε μεγάλα κομμάτια
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αφήνετε τα πολύ μικρά ολόκληρα)
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες, σε λεπτές λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
3 σφιχτοβρασμένα αβγά (ή τα βαμμένα πασχαλινά αβγά), ξεφλουδισμένα
Για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ μπολ βάζεις το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί. Ανακατεύεις καλά με τα χέρια. Ξεφλουδίζεις τα αβγά και ξεχωρίζεις προσεκτικά τα ασπράδια από τους κρόκους. Αφήνεις τους κρόκους κατά μέρος για τη σάλτσα και κόβεις τα ασπράδια σε λεπτές φέτες. Τις ρίχνεις στη σαλάτα και ανακατεύεις με προσοχή. Σκεπάζεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζεις τη σαλάτα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρεις.

Για τη σάλτσα: Χτυπάς στο μπλέντερ τους κρόκους των αβγών και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να φτιάξεις μια σάλτσα λεία και πυκνή. Τη σκεπάζεις και τη φυλάς στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρεις περιχύνεις τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετις με προσοχή.

Βρες περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου στο olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below