Σαλάτα με κοτόπουλο και με ασιατικό χαρακτήρα, που μπορεί να φτιαχτεί στο πι και φι. Τη συνταγή εντοπίσαμε στο olivemagine.gr και είναι του Χριστόφουρου Πέσκια.
Υλικά
1 κινέζικο λάχανο, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λεπτές φέτες
300γρ. ρέβα κορεάτικη, σε λεπτές φέτες
50ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια, χοντροκομμένα
½ ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια
400γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε φιλετάκια
Για το dressing:
1-2 πιπεριές τσίλι, λιωμένες (προαιρετικά)
40ml σάλτσα σόγιας
120ml rice wine vinegar (ξίδι από ρύζι)
90γρ. ζάχαρη
40ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το ξίδι με τη ζάχαρη και τις πιπεριές για 1 λεπτό και αφήνεις το dressing να κρυώσει. Προσθέτεις τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο, ανακατεύεις και το dressing σου είναι έτοιμο. Τοποθετείς όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτεις το dressing και ανακατεύεις. Σερβίρεις τη σαλάτα αμέσως.