Το άγχος μιας καθημερινότητας με τους γρήγορους ρυθμούς φέρνει συχνά δύσκολες στιγμές και εκνευρισμό. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις ψυχολογικές επιπτώσεις από την πανδημία τότε σίγουρα τα νεύρα μας δεν είναι πάντα και στην καλύτερη φάση τους. Ένας τρόπος για να βοηθηθούμε είναι η σωστή διατροφή. Μπορούμε να προσθέσουμε μια νόστιμη σαλάτα ως συνοδευτικό στα γεύματά μας που ηρεμεί τα νεύρα. Εντοπίσαμε τη συνταγή στο βιβλίο της Μαίρης Σπυριδογιαννάκη “Η κουζίνα των βοτάνων” ανάμεσα σε πολλές δροσερές, γευστικές, πρωτότυπες και παραδοσιακέ σαλάτες με βότανα, μπαχαρικά και αρωματικά χόρτα.
Υλικά
300 γρ. σπανάκι baby ή, αν είναι το κανονικό, μόνο τις καρδιές
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι φρέσκια βαλεριάνα
50 γρ. φρέσκο μελισσόχορτο
1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι (το ιδανικό είναι τιλίου)
Χυμός λεμόνι
Αλάτι και λίγο πιπέρι
5-6 άνθη χαμομηλιού
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά και τα βότανα στο μέγεθος που μας αρέσει. (Το σπανάκι και η ρόκα ας είναι χοντροκομμένα, ενώ η βαλεριάνα και το μελισσόχορτο λεπτοκομμένα.)
Χτυπάμε σε ένα μπολάκι ελαιόλαδο μαζί με το λεμόνι, το μέλι και το αλατοπίπερο, και περιχύνουμε τα σαλατικά. Ανακατεύουμε καλά και στολίζουμε με τα άνθη του χαμομηλιού.