Αν τα θέλεις όλα από ένα γεύμα, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτή η σαλάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄ λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά:
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κότας
6 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον σε κομματάκια
200 γρ. γαρίδες μικρές προβρασμένες
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αποξηραμένο τζίντζερ
1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο τριμμένο
5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ρύζι για 20 λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά. Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά, γυαλίζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπέικον, τα μπαχαρικά, τη σόγια και αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτούν. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
Βράζουμε στον ζωμό το ρύζι και το σουρώνουμε, ανακατεύουμε με 3 κ.σ ελαιόλαδο και το αναμειγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε
Tip: μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα 200 γρ. προβρασμένα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.