Υλικά
Για τα ρολάκια με ζαμπόν
6 φέτες καπνιστό ζαμπόν από μπούτι (προτιμήστε σε παραλληλόγραμμο σχήμα)
350γρ. ανθότυρο
100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε μικρά καρέ
μπόλικο ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις μπρουσκέτες
2½ ματσάκια μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
½ σκελίδα σκόρδο
130γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
80ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
12 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας, από μέτριου πάχους φραντζόλα
12 λεπτές φέτες σαλάμι μπίρας, σε μπαστουνάκια
100γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα ρολάκια: Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Απλώνετε μία μία τις φέτες του ζαμπόν ξεχωριστά πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Μοιράζετε στο κέντρο τους την κρέμα του ανθότυρου. Σκορπάτε τα κομματάκια της πιπεριάς και πασπαλίζετε με μπόλικο ροζ πιπέρι.
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο olivemagazine.gr.