Υπάρχει πιο ωραία μυρωδιά από το φεσκοψημένο ψωμί στο σπίτι; Φυσικά γίνεται ακόμα καλύτερο όταν αυτό το μυρωδάτο ψωμί γίνεται μέρος ενός απολαυστικού κυριακάτικου πρωινού. Βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για τα ψωμάκια που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Την ανακαλύψαμε στο βιβλίο “Η κουζίνα των βοτάνων” της Μαίρης Σπυριδογιαννάκη, από τη σειρά εκδόσεων Η Τέχνη της Ζωής, ανάμεσα σε παραδοσιακές και δημιουργικές συνταγές με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζ. κοπανσμένα καρύδια
1/2 φλιτζ. ψιλή σταφίδα
1/4 φλιτζ. καβουρντισμένο σησάμι
2 κ.σ. μέλι διαλυμένες 1 ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά και το μελόνερο. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό χώρο, μέχρι να φουσκώσει. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και ανεβασμένη, φυλάμε λίγη και πλάθουμε μικρά φρατζολάκια, μακρόστενα ή και στρογγυλά. Τα ανοίγουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι , το σησάμι, τη σταφίδα και την κανέλα, και τα κλείνουμε.

Αν τα θέλουμε λίγο πιο γλυκά, μπορούμε, αφού τα βρέξουμε, να τα πασπαλίσουμε με μια καθαρή πετσέτα να φουσκώσουν. Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, έως ότου ροδίσουν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below