Άσπρο, καστανό ή μαύρο, το ρύζι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά συνοδευτικά πιάτων με θαλασσινά ή κρεατικά. Είναι νόστιμο, χρειάζεται ελάχιστο χρόνο να μαγειρευτεί και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και την επόμενη ημέρα, αν έχει περισσέψει κάποια ποσότητα και να σε βγάλει από τον κόπο να μπεις ξανά στην κουζίνα. Το μυστικό βέβαια για να είναι το ίδιο απολαυστικό τη δεύτερη ημέρα, είναι να το ζεστάνεις στον φούρνο μικροκυμάτων με τρόπο, που δεν θα το κάνει κολλώδες, σαν πάστα.
Πώς θα το πετύχεις αυτό;
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν διάσημοι chefs, θα πρέπει όταν μαγειρέψεις μια ποσότητα ρυζιού, να χωρίσει τη μερίδα που θα καταναλώσεις και το υπόλοιπο να το φυλάξεις σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων με zipper, ενώ είναι ακόμα ζεστό. Αφού την κλείσεις καλά, βάλε τη σακούλα στο ψυγείο και μόλις θελήσεις να το ζεστάνεις ξανά, για να το καταναλώσεις, βάλε τη σακούλα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Αυτό θα δημιουργήσει τους απαραίτητους υδρατμούς και το ρύζι θα ζεσταθεί, θα αποκτήσει την απαραίτητη υγρασία, αλλά δεν θα γίνει «λάσπη» ούτε θα ξεραθεί.