Δεν υπάρχουν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψουμε την τεράστια αδυναμία που τρέφουμε για τη nutella. Από τα μικράτα μας μέχρι και σήμερα, είναι ο σοκολατένιος παράδεισος που θα μπορούσαμε να ζούμε μόνο με αυτόν. Η nutella που προέρχεται από την γειτονική και όμορφη Ιταλία, έχει διάφορους τρόπους για να την απολαύσει κανείς. Αλείφοντας μια γενναία στρώση nutella στο ψωμί, βάζοντας μπόλικες κουταλιές σε γλυκό ή το αγαπημένων όλων μας, βουτώντας το κουτάλι του γλυκού (ή το δάχτυλο) στην γλυκιά επικάλυψη κακάο από φουντούκι.

Δυστυχώς, όλα τα ωραία σε αυτή τη ζωή παχαίνουν, και η Nutella εκτός από την απόλαυση προσθέτει και αρκετές θερμίδες. Για να μην στερηθείς την απόλαυση όμως, υπάρχει και η υγιεινή εκδοχή τής, η vegan nutella και όχι δεν είναι ιεροσυλία.

Η βάση για τη vegan nutella θα είναι το ταχίνι, το οποίο είναι σύμμαχος για τον οργανισμό σου. Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοσυστατικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που αποτελούν καλή φυτική πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Για να φτιάξεις λοιπόν τη συνταγή ακολούθησε τα εξής βήματα.

Υλικά:

1/2 κούπα ταχίνι

3 κουταλιές του γλυκού σιρόπι σφένδαμου

2 κουταλιές σκόνη χαρουπιού

1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

Τρόπος παρασκευής:

Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και ανακατεύεις.

Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, δοκιμάζεις το αποτέλεσμα κι αν θέλεις να είναι πιο γλυκό, πρόσθεσε λίγο ακόμα σιρόπι σφένδαμου. Αν πάλι, σου λείπει η αίσθηση σοκολάτας, τότε ρίχνεις επενδύεις σε λίγο ακόμα χαρούπι.

Ανακατεύεις ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά, μετά τις προσθήκες. Σερβίρεις αμέσως και το αποθηκεύεις στο ψυγείο.

 

Pinterest

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below