Η μαγιονέζα πηγαίνει παντού: από ορεκτικά και σαλάτες μέχρι κύρια πιάτα -πολλά μάλιστα, από τα ορεκτικά και τις σαλάτες άνετα θεωρούνται κύρια πιάτα. Από τα περίφημα καναπέ της δεκαετίας του ΄70 μέχρι μους πέστροφας και από κρύα κρέατα, ψάρια και θαλασσινά μέχρι μπέργκερ!
Ανάλογα μάλιστα, με το πιάτο γίνονται και οι παραλλαγές εξ ου και οι τρεις «χρωματιστές» μαγιονέζες.
«Πράσινη» μαγιονέζα
Ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια μαγιονέζα με 6-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
«Κίτρινη» μαγιονέζα
Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα με 1 βαζάκι πικαλίλι -τουρσί από διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε μουστάρδα- και 1 φλιτζανάκι του καφέ κάπαρη.
«Κόκκινη» μαγιονέζα
Ανακατεύουμε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα με ½ φλιτζάνι κέτσαπ, 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα και 1 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβο.
Πηγή: olivemagazine.gr