Το ροδάκινο είναι από τα φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στη διατροφή σου. Τα θρεπτικά οφέλη σε συνδυασμό με τις λίγες θερμίδες το κάνουν το ιδανικό σνακ για την καλοκαιρινή σου διατροφή. Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα παραγωγής ροδάκινων στον κόσμο! Αυτό σημαίνει ότι μπορείς εύκολα να βρεις στη λαϊκή ή το μανάβη της γειτονιάς σου. Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις νόστιμα γλυκά με βασικό συστατικό το ροδάκινο και το πιο δημοφιλές από όλα είναι η ροδακινόπιτα.

Αν είσαι λάτρης του Tom Robbins το μυαλό σου σίγουρα κάνει τον συνειρμό με ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του που είναι το “Θιβετιανή ροδακινόπιτα” και κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Αίολος. Στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram μοιράστηκαν πρόσφατα μια συνταγή για ροδακινόπιτα εμπνευσμένη από το βιβλίο. Αφορμή ήταν η δράση #enapartygiatovivlio που κάλεσε όλους τους βιβλιόφιλους να πάρουν ιδέες από τα αγαπημένα τους βιβλία και να φτιάξουν φαγητά, ποτά ή outfits που να παραπέμπουν σε αυτά.

View this post on Instagram

απόψε λέω να κάνουμε ένα πάρτυ #instavivlio . όχι απόψε, μην μπερδευτείτε, απλά έτσι λέει το τραγούδι, στις 20 Ιουνίου θα το κάνουμε το πάρτυ . πριν λίγο καιρό σκέφτηκα πως αυτό που μας χρειάζεται είναι να γιορτάσουμε τα βιβλία και την ανάγνωση, έτσι κάπως να ανέβουμε ψηλότερα από τη μαυρίλα γύρω μας ρε παιδί μου, να σκάσει λίγο κι εμάς το χειλάκι μας . κι αν το κάνουμε, αν οργανώσουμε μια γιορτή για όλους τους αναγνώστες, ας το κάνουμε α) με τρόπο διαφορετικό και β) μέσα στο σπίτι του κάθε αναγνώστη . έτσι λοιπόν εγένετο Ένα πάρτυ για το βιβλίο! #enapartygiatovivlio . το Σάββατο 20 Ιουνίου σας προσκαλούμε όλους να μαγειρέψετε φαγητά και γλυκά, να φτιάξετε ποτά και να ντυθείτε με έμπνευση βιβλία, χαρακτήρες βιβλίων, κόμικς ή από εξώφυλλα βιβλίων . θέλουμε όλα αυτά να τα χαρείτε, αλλά ακόμη κυριότερα, να τα μοιραστείτε μαζί μας και με τους υπόλοιπους αναγνώστες στο χάσταγκ #enapartygiatovivlio [εδώ αλλά και στο Facebook] . σκοπός είναι να δημιουργήσουμε με βάση τα βιβλία, να ενωθούμε με κοινό τα αγαπημένα μας αναγνώσματα, αλλά να έχουμε κι ένα πραγματικό πάρτυ, με μπόλικο φαγητό και ποτό, στο οποίο θα φορέσουμε τα καλά μας, θα χορέψουμε και θα γνωριστούμε μεταξύ μας . μπορείτε ήδη να βγάλετε το δικό σας, δωρεάν, εισιτήριο για το Πάρτυ, να δηλώσετε συμμετοχή στο φμπ event μας, να κάνετε λάικ τη σελίδα μας στο φέησμπουκ [link in bio] και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας [όπου σύντομα θα υπάρχουν συνταγές για γλυκά και ποτά που γράφουν για εμάς αυτές τις μέρες γνωστοί pastry chefs & baristas] . μάλιστα θα δώσουμε ένα εξτρά κίνητρο, όχι μόνο για να συμμετέχετε στο Ένα πάρτυ για το βιβλίο, αλλά και για να περιποιηθείτε καλά τις φωτογραφίες που θα ανεβάσετε εκείνη την ημέρα: Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες φαγητών και γλυκών, οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες ποτών και οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες ντυσίματος θα βραβευτούν με ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ η καθεμία, νέες κυκλοφορίες που προσφέρουν οι εκδοτικοί που υποστηρίζουν το Ένα πάρτυ για το βιβλίο: @bell_books, @ikarosbooks, @ekdoseisklidarithmos, @metaixmio, @aiolos_publications, @oxy_pbl, @floral_books_pbl, @fourfoyri, @dioptrabooks . στις 20 Ιουνίου σας περιμένουμε όλους, ας μη λείψει κανείς από τη μεγάλη γιορτή των αναγνωστών!

A post shared by somuchreading (@somuchreading) on

Οι βιβλιόφιλοι ξεσηκώθηκαν και γέμισαν τα social media, σαν μια μεγάλη λέσχη βιβλίου, με φωτογραφίες κι ανάμεσα σε αυτές εντοπίσαμε και την παρακάτω με την συνταγή για ροδακινόπιτα.

Υλικά
1 κιλό ροδάκινα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγά
1 κεσεδάκι βούτυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι γάλα
Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση
Σ’ ένα ταψάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε σε φέτες τα ροδάκινα τα τακτοποιούμε μέσα σ’ ένα ταψί, τη μια φέτα δίπλα στην άλλη μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και πασπαλίζουμε πάνω από τα ροδάκινα το άλλο μισό φλιτζάνι ζάχαρης. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ κάνοντας ένα μείγμα κέικ. Δηλαδή χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο μ’ ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το γάλα, το σφηνάκι κονιάκ και τις δύο βανίλιες. Όταν τελειώσουμε το ανακάτεμα ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου.

View this post on Instagram

Ένα κομμάτι ροδακινόπιτα παρακαλώ! Σήμερα έχουμε #enapartygiatovivlio 1 κιλό ροδάκινα 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 αυγά 1 κεσεδάκι βούτυρο 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 άρωμα βανίλιας 1/2 φλιτζάνι γάλα Λίγο κονιάκ Σ’ ένα ταψάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο και ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε σε φέτες τα ροδάκινα τα τακτοποιούμε μέσα σ’ ένα ταψί, τη μια φέτα δίπλα στην άλλη μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και πασπαλίζουμε πάνω από τα ροδάκινα το άλλο μισό φλιτζάνι ζάχαρης. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ κάνοντας ένα μείγμα κέικ. Δηλαδή χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο μ’ ένα φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το γάλα, το σφηνάκι κονιάκ και τις δύο βανίλιες. Όταν τελειώσουμε το ανακάτεμα ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα περίπου. #aiolos_books #bibliophile #tomrobbinsquote #peachpie #bookish #instabook #instavivlio #somuchreading #diavazo #enapartygiatovivlio #cooking #pie #tibetanpeachpie

A post shared by Aiolos Publications (@aiolos_publications) on

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below